İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız açıklama yaptı...

KKTC Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız açıklama yaptı...

KKTC Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız, çalışam asaatleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 02/09/14 17:04
okuma süresi: 2 dak.
KKTC Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız açıklama yaptı...
A- A A+

Yoğun talep üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı sektörlerinde çalışma saatleri yeniden düzenlenmiş ve yürürlüğe sokulmuştur. Üç haftadan beridir uygulamada olan düzenlemeyi adı anılan sektörlerde çalışanların neredeyse %99'u büyük memnuniyetle karşılamış ve yasaya uymuşlardır. Genelde saç hizmetlerinde özelde ise berber üyelerimizle ilgili yapılan düzenleme büyük bir başarı ile hayata geçtiği halde, bazı berber üyelerimizin yasaya karşı çıktıkları çeşitli biçimlerde basına yansımıştır. Yaptığımız denetimler sonucu tespitlerimize göre, düzenlemenin yapıldığı tarihten bu yana Girne'de iki işyeri, Lefkoşa'da 3, Mağusa'da 3 işyeri yasaya uymamıştır. Dolayısı ile gelinen bu noktada bazı yerlerde şu veya bu nedenle yaşanan sıkıntılara rağmen, genel ezici çoğunluğun tavrı, istemi ortaya çıkmıştır.

Bugünden sonra, sorun denetim sorunudur. Üyelerimizin %99'u düzenlemeye uyarken, birkaç işletmemizin uymaması ne mesleki etik, ne ahlak, ne de mesleki dayanışma ruhuna uyar. Burada yasaların devreye girmesi ve bu tür davranışlara fırsat verilmemesi bir zorunluluktur. Aksi taktirde, geçen haftalarda olduğu gibi istenmeyen olayların ortaya çıkması kaçınılmaz olur.

Hükümeti ve Çalışma Bakanlığı'nı çıkan yasalarla ilgili duyarlılığa davet eder, sessiz kalmalarının sonuçlarından sorumlu olacaklarını hatırlatırız. Ayrıca bir yasaya uyumun sağlanmasının varsa sorunlarının tartışılmasına engel olmayacağını vurgulamak isteriz. Ülkemizde denetimlerin ve yasaya uyumun sağlanmasının bizde olduğu gibi ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.