İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Arar: "Touch Down seferler yapılması için çalışmalar başlatıldı"

Arar: "Touch Down seferler yapılması için çalışmalar başlatıldı"

Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, BRT'de yayınlanan günün özeti programına katılarak, KKTC turizmi ve ulaşım konularında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 03/09/14 07:58
okuma süresi: 2 dak.
Arar: "Touch Down seferler yapılması için çalışmalar başlatıldı"
A- A A+

Turizm ve eğitimin, reel sektörü destekleyen, ayakta tutan dallar olduğunu ifade eden Reha Arar, bu yönde Türkiye'ye büyük görevler düştüğünü belirtti.

Arar, 'Turizm alanında anavatana da düşen büyük bir görevler var. Benim gönlüm Türk Havayolları, Türkiye Kalkınma Bankası ve diğer önemli kuruluşların bu kavram içerisinde Kuzey Kıbrıs'a yüzlerini dönmeleridir. Bu işaret sayın Erdoğan'ın ağzından çıkmıştır ve tüm kurumların da bu yönde girişimlere başlaması gerekir' dedi.

Türk Havayolları ile ulaşım alanında yaşanan sıkıntıları giderecek imkanların yaratılması yönünde yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydeden Reha Arar, ulaşımdaki tek sorunun potansiyel ülkelerden KKTC'ye touch down seferleri yapılmaması olduğunu söyledi.

Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Günün Özeti Programına telefonla katılarak Türk Havayolları olarak Kuzey Kıbrıs'a büyük önem verdiklerini, bunun için de çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs'a sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan pazar açılması gerektiğinin altını çizen Topçu, 'Türk Havayolları üzerine düşen çalışmaları yapıyor ama bu yeterli olmaz. Turizmciler, yatırımcılar ve THY elini taşın altına koyması gerekiyor. Ciddi bir beyin fırtınası yapılması gerekiyor. Biz THY olarak bunu başlattık yakın bir zamanda da hem yatırımcılarla hem de hükümet temsilcileri ile bir araya gelmek istiyoruz' diye konuştu.

Topçu, hedef ülkelerin Lübnan, İngiltere, Rusya ve Almanya olduğunu söyledi.

Topçu konuyla ilgili olarak bu hafta içerisinde Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Çevre, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Dentkaş ile görüşeceğini de kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.