İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

ÇETKODER'in okul servis araçları açıklaması ve uyarısı

ÇETKODER'in okul servis araçları açıklaması ve uyarısı

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Pazartesi günü okulların açılımı ile işleve girecek olan Yurdun her yerindeki okul servis araçlarına dikkat çekti ve bir dizi tedbir istedi.

Yayın Tarihi: 13/09/14 16:12
okuma süresi: 3 dak.
ÇETKODER'in okul servis araçları açıklaması ve uyarısı
A- A A+

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Pazertesi Günü yurt geneli okullarımız açılacak. Bu nedenle şu an okulların kapısının önünde çadır kuran servis şirketlerinin mensupları var.Bu servis araçlarının okul açılmadan evvel ve okul açıldıktan sonra yetkili ve ilgili makamlar tarafından sürekli denetime tabi tutulması gerekir.

Fenni muayeneden geçti diyerek işin ucunu bırakmanın anlamı yok. Bunlar geleceğimizin teminatı olan bu günümüzün ümidi ve aynası olan evlatlarımızı okula götürüp getiriyorlar. Kanun ne emrediyor ise, yönetmelik ne emrediyor ise bunun gereğini aramalılar ve gün aşırı bu servisler gerek milli eğitim yetkilileri gerekse emniyet yetkilileri tarafından durdurulup kontrol edilmelidir. Evraklarını göster denerek evrak üzerindeki tamamiyete bakmayacaklar, fiiliyat da emniyet kemeri kullanılıyor mu, lastiklerinin durumu, kar zinciri var mı yok mu, kaptan şoförün eğitim durumu, sabıka kaydı, ehil insan olup olmadığı, servis araçlarındaki hosteslerin aynı şekilde takibinin yapılması kamu yararına olduğu bir gerçektir.

Önüne gelenin servis şoförüyüm dememesi, servis hostesiyim dememesi için bu devlet yönetmelik çıkarmış. Sıkı takibi lazım. Çağ çocuğumuzu kimlere emanet ediyoruz bunun denetimini istemek tüketicilerimizin en temel hakkıdır.

Özellikle ülkemizde çıtası yükselen uyuşturucu kullanımı hususunda bu servis araçlarında görev yapanların tamamının uyuşturucu illetine bulaşmamış olmaması, sabıkalarının olmaması, araç içinde yüksek sesle müzik dinlememeleri, Argo ve küfürlü sözler sarf etmemeleri, aşırı sürat yapmamaları, fazla yolcu almamaları, ayakta insan taşımamaları için sürekli uyarılmaları, kılık kıyafetlerinin eğitim camiasına ve orada hizmet sunan insanlara layık olmasına özen gösterilmesi ve takip altına alınmaları kamu yararına olacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.