İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hayat bir tek onlara mı pahalı?

Hayat bir tek onlara mı pahalı?

Geçtiğimiz Haziran ayında Devlet Planlama Örgütü tarafından açıklanan ve Temmuz ayı maaşlarına yansıyan %4.89'luk Hayat Pahalılığı (HP) oranı, asgari ücretle çalışanlar düşünüldüğünde büyük bir eşitsizliği gözler önüne seriyor... Çoğu iş yerinde 'sendikasız ve güvencesiz' bir şekilde çalışan özel sektör çalışanları, kamu çalışanlarının 6 ay boyunca alacağı %4.89 oranındaki hayat pahalılığı artışını alamıyor... Hal böyle olunca da akıllara tek bir soru geliyor: "Hayat bir tek onlara mı pahalı?"

Yayın Tarihi: 14/09/14 11:37
okuma süresi: 2 dak.
Hayat bir tek onlara mı pahalı?
A- A A+

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

Haziran ayında DPÖ tarafından hesaplanarak verilen ve 6 ay boyunca uygulanan hayat pahalılığı ödeneği ülke içerisinde özel sektör ile kamu çalışanı arasındaki eşitsizliği gün yüzüne çıkardı. Sendikasız ve sosyal haklarını dahi tam alamayan özel sektör çalışanlarının tek umudu olan asgari ücretin yükselmesi meselesi ise yapılan toplantılarla sonuçsuz kaldı; asgari ücret ile çalışanlar 1560 TL ile yaşamaya mahkum ediliyor...

Bu nasıl bir eşitlik?

Temmuz ayı maaşlarına yansıyan hayat pahalılığı oranına göre, kamu çalışanları, bulundukları barem ve hizmet sınıflarına göre maaşlarında brüt 88 TL ila 536 TL arasında artış aldı.

"Göç Yasası" mağdurları en düşük oranda yararlandı!

1 Ocak 2011'den sonra kamuda istihdam edilen ve en düşük baremden maaş çeken ilk ve orta öğrenim mezunu çalışanlar, artıştan da en düşük oranda yararlandı.?

Bakan, Milletvekili ve Müsteşara 'Brüt' 536 TL artış

1 Ocak 2011'den sonra kamuda istihdam edilen Barem 1'in 1'indeki bir çalışan maaşında brüt 88 TL artış görürken, barem tablosunun 'en üstünde', 19/14'ünde maaş çeken Milletvekili, Bakan ve Müsteşarlar artışın da en çoğunu aldı.?Barem 19'un 14'ünden maaş çeken Milletvekili, Bakan ve Müsteşarlar'ın Temmuz maaşlarına 'Brüt' 536 TL artış yansıdı.?Memurların ağırlıklı olarak bulunduğu barem 11'in 7'sine yansıyacak brüt maaş artışı 199 TL oldu.

Asgari ücret 1560 TL'de takılı kaldı...

Yapılan toplantılara rağmen artışı bu yıl göremeyen asgari ücretli ise üvey evlat muamelesi göremeye devam ediyor.
Öte yandan uzmanlar ise Özel sektör çalışanı ile kamu çalışanı arasındaki eşitsiz maaş düzenlemesinin ileriki dönemlerde sosyo-ekonomik problemler yaratmasının muhtemel olduğuna vurgu yaptı...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.