İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

173 mahkûm "olumsuz koşullar" nedeniyle açlık grevine girdi

173 mahkûm "olumsuz koşullar" nedeniyle açlık grevine girdi

Merkezi Cezaevi'nde 173 mahkûm "olumsuz koşullar" nedeniyle açlık grevine girdi…

Yayın Tarihi: 16/09/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
173 mahkûm "olumsuz koşullar" nedeniyle açlık grevine girdi
A- A A+

Aldığımız ihbar üzerine konuyla ilgili görüştüğümüz KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, cezaevinde başlanan açlık grevinin doğru olduğunu, mahkûmların Cezaevi disiplin tüzüğünün özellikle eşya kabulüyle ilgili kısmında değişikliğe gidilmesini, şartlı tahliye tüzüğü ve ceza usül yasası içeriğiyle ilgili değişiklik yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Gelmiş geçmiş tüm hükümet programlarında 'yeni bir cezaevi' vaadinin bulunduğunu hatırlatan Bengihan, "Merkezi Cezaevi güvenlik ve altyapı yönünden yetersiz. Yeni ve çağdaş bir cezaevi artık şart" dedi.

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Merkezi Cezaevi'nde173 mahkûmyaşandığını iddia ettikleri olumsuz koşulların iyileştirilmesi için açlık grevine girdi.Kıbrıs Postası'na ihbarda bulunan birmahkûm yakını,cezaevinde bulunan mahkûmların, Pazar gününden bu yana yemekleri almadıklarını söyleyerek, açlık grevi başlattıklarını söyledi.

Cezaevine dışarıdan hiçbir şey kabul edilmediğini belirten mahkûm yakını, şartlı tahliye konusunda da başvuru yapıldığını ancak kabul görmediğini anlattı. Mahkûm yakını, "mahkûmlar devletten yardım ve af bekliyor" dedi.

Bengihan: "Cezaevi kantini mahkûmlara hizmet verecek kapasitede değil"

Aldığımız ihbar üzerine konuyla ilgili görüştüğümüz KTAMS Genel sekreteri Güven Bengihan, cezaevinde başlanan açlık grevinin doğru olduğunu, mahkûmlarınCezaevi disiplin tüzüğününözellikle eşya kabulüyle ilgili kısmında değişikliğe gidilmesini, şartlı tahliye tüzüğüve ceza usül yasası içeriğiyle ilgili değişiklik yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

KTAMS Genel sekreteri Güven Bengihan, cezaevi kantininin altyapısının mahkumlara hizmet edecek kapasitede olmadığının altını çizerek, özellikle kantine meyve gelmediğini belirtti. KTAMS Genel sekreteri Güven Bengihan, dışarıdan yiyecek ve eşya alımının kısıtlanmasıyla da sıkıntıların arttığına vurgu yaptı.

Bengihan: "Yeni, çağdaş bir cezaevi şart"

KTAMS Genel sekreteri Güven Bengihan, merkezi cezaevinin güvenlik ve altyapı yönünden yetersiz olduğunu belirterek, yeni, çağdaş koşullarda bir cezaevinin artık şart olduğunu söyledi. Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin programında yeni bir cezaevinin yapımının söz konusu olmasına rağmen, yerine getirilmediğine değinen Bengihan, "ne mahkûm ne de çalışanlar güvenli ve sağlıklı koşullarda değildir." açıklamasında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.