İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sivil Savunma, yangına müdahale etti

Sivil Savunma, yangına müdahale etti

Girne'ye bağlı Tepebaşı Karpaşa bölgesinde meydana gelen yangında bölgedeki çamlık alanın bir kısmının zarar gördüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 17/09/14 18:45
okuma süresi: 2 dak.
Sivil Savunma, yangına müdahale etti
A- A A+

Sivil Savunma ekipleri, 13:00 sıralarında başladığı bildirilen Tepebaşı- Karpaşa bölgesine en kısa sürede intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yangın tüm ekiplerin özverili çalışmaları neticesinde 13:45 sıralarında kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır.

Yangın söndürme çalışmalarına; Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü, Orman Dairesi, İtfaiye Birlikleri ve bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri yoğun destekle müdahale etmiştir.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı aynı zamanda olağanüstü hallerde kullanılmak üzere organize ettiği Mobil Kriz Koordinasyon Merkezini de yangın bölgesine kurmuş ve Merkezi ilk kez deneme imkanı bulmuştur.

İlgili birimlerin yetkililerinin toplandığı, yangınla ilgili koordinasyon yeteneği sağlayan Kriz Yönetim Merkezi olarak da kullanılan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi, olay yerinde internet üzerinden görüntü aktarma yeteneği, dijital ve analog telsiz sistemleri ile iletişim ve basın iletişim merkezi imkanını sağlayacak şekilde teşkil ve teçhiz edilmiştir.

Sivil Savunma teknik personeli tarafından olay bölgesinde çok kısa bir süre içerisinde kurulan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla olay yerinden ilk kez canlı radyo yayın yapıldığı da bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.