İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Davalarını cezaevinde bekleyecekler!

Davalarını cezaevinde bekleyecekler!

Girne bölgesinde hafta sonu uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla tutuklanan A.Y, R.E ve 16 yaşındaki G.T (K) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı Ali Yavuzcan ve 16 yaşındaki G.T yargılanıncaya kadar 1 ay süreyle cezaevine gönderilirken, zanlı R.E teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Yayın Tarihi: 18/09/14 07:49
okuma süresi: 3 dak.
Davalarını cezaevinde bekleyecekler!
A- A A+

Abbas ELMAS

Girne bölgesinde geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen Huzur Operasyonu kapsamında alkollü araç kullandığı gerekçesiyle polise götürülen KF777 plakalı araçta 3 gram bonzai olduğu düşünülen madde ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan zanlı A.Y, G.T (16-K) ve R.E dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Bayram, zanlıların "Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf" suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

13 Eylül tarihinde saat 04.30 sıralarında Karaoğlanoğlu bölgesinde düzenlenen trafik kontrollerinde KF777 plakalı araç sürücüsü Ali Yavuzcan'ın alkollü araç kullandığı gerekçesi ile polise götürüldüğünü aktaran Bayram, A.Y ve ayni araçta yolcu olarak bulunan G.T (16-K) ile R.E huzurunda gerçekleştirilen aramada ise bir paket halinde yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü olduğuna inanılan madde bulunarak gözaltına alındıklarını kaydetti.

Mehmet Bayram, zanlı Ali Yavuzcan'ın verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini, diğer zanlıların ise ifade vermek istemediklerini belirterek, zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını açıkladı.

Zanlıların daha önceden de uyuşturucu sabıkalarının olduğunu ve askıda bulunan bir çok davaları olduğunu kaydeden Bayram, zanlı A.Y ve G.T'nin serbest kalması halinde benzer suçları ilemeye devam edebileceklerini ifade ederek her iki zanlının da yargılanıncaya kadar cezaevinde tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlı R.E'nin ise askıda benzer bir davasının bulunduğuna dikkat çeken Bayram, zanlının yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazlarını değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin ise zanlı Ali Yavuzcan ve G.T'nin bir ayı geçmeyecek bir süreyle merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalması, zanlı R.E'nin ise mahkemenin kestiği teminat şartlarını yerine getirmesi durumunda tutuksuz yargılanmasını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.