İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit'ten Theoharus'a: "Abartma! İşine bak"

Özyiğit'ten Theoharus'a: "Abartma! İşine bak"

TDP Genel Başkanı Özyiğit, DİSİ'nin AP'deki vekili Theoharus'un "Erdoğan'ın KKTC'de İslam devleti kurma çabası içerisinde olduğunu" yönündeki iddiasını yanıtladı ve "Sayın vekil, abartılı yorumları bıraksın ve adada çözüm noktasında üzerine düşeni yapsın" dedi.

Yayın Tarihi: 22/09/14 08:03
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit'ten Theoharus'a: "Abartma! İşine bak"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DİSİ'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki vekili EleniTheoharus'un "Erdoğan'ın KKTC'de İslam devleti kurma çabası içerisinde olduğunu" yönündeki iddiasını yanıtladı.

Özyiğit "Sayın vekil, abartılı yorumları bıraksın ve adada Çözüm noktasında üzerine düşeni yapsın" dedi.

Theoharus, parlamentoda yaptığı konuşmada, "İslami tehdidin Avrupa dışında değil, içinde olduğunu ve Erdoğan'ın, Kıbrıs'ın işgal altındaki bölgesine kesintisiz olarak Müslüman yerleşik göndermeye devam ettiğini ifade etmiş ve KKTC'deki ibadet yerlerinin de "mantar gibi çoğaldığını" ve bir diğer deyişle, KKTC'nin "İslami tehdit altında" olduğunu iddia etmişti.

Doğrudan IŞİD'e işaret etmişti

Theoharusyaptığı konuşmada ayrıca, kendilerinin "Türkiye ve Katar tarafından beslenen terör örgütlerinin" mağduru olan Müslümanlara karşı olmadıklarını sözlerine ekleyerek doğrudan IŞİD'İ kastetmişti.

"Abartılı söylemler doğru değil"

Söz konusu açıklama hakkında düşüncesini sorduğumuz TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, "Evet AK Parti'nin Kuzey Kıbrıs'ta, İlahiyat Koleji gibi çabaları vardır. Biz buna karşıyız doğrudur. Doğrudur da DİSİ'li vekilin ima ettiği IŞİD gibi abartılı söylemler de doğru değil.

Sayın Theoharus, böylesi abartılı ifade ve imaları bıraksın ve Kıbrıs'ta Çözüm için üzerine düşeni yapsın" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.