İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Hellim, uyuşturucuyla mücadele ve Karpaz için kararlar alındı

Hellim, uyuşturucuyla mücadele ve Karpaz için kararlar alındı

1972 Uyuşturucu Maddeler Yasası'ndaki "uyuşturucu maddeler" cetveline bazı eklemeler yapıldı.

Yayın Tarihi: 23/09/14 14:19
okuma süresi: 4 dak.
Hellim, uyuşturucuyla mücadele ve Karpaz için kararlar alındı
A- A A+

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla "25I-NBOMe, 25B-NBOMe, 25C-NOBe" maddeleri de cetvele eklendi.

HELLİM, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE VE KARPAZ İÇİN KARARLAR

Ülkenin en önemli kültürel ve ekonomik ürünlerinden biri olan "hellim"in devlet politikası kapsamında korunması ve geliştirilmesi amacıyla "Hellim Koordinasyon Kurulu" oluşturuluyor.

Bakanlar Kurulu'nun 3 Eylül'deki toplantısında aldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, kurul, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin hellimi AB'de tescil çalışmalarına karşılık politikalar geliştirmekle de görevli olacak.

"Hellimin AB dışındaki ihracat pazarlarında tescili için çalışmalar yapacak, iç pazarda hellim denetimlerinin geliştirilmesini sağlayacak, küçükbaş hayvancılığın geliştirilerek hellim üretiminde küçükbaş hayvan sütü kullanımının artırılmasını sağlayacak çalışmalar" yapması öngörülen kurula Başbakanlık Müsteşarı başkanlık edecek.

Ayda en az bir kez toplanacak Hellim Koordinasyon Kurulu'nda Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı; Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası'ndan birer temsilci görev alacak.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU

Bakanlar Kurulu'nun yine 3 Eylül'deki toplantısında oluşturulması kararını aldığı "Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu"nda 15 üye görev yapacak.

Başbakanlık temsilcisi başkanlığında oluşacak komisyonda şu kuruluşlardan temsilciler yer alacak:

"Hukuk Dairesi, Sağlık Bakanlığı, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İlaç ve Eczacılık Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, İçişleri Bakanlığı, Gençlik Dairesi, öğrenci sayısının en fazla olduğu 2 üniversiteden birer temsilci ile uyuşturucu ve bağımlılık konularıyla ilgili çalışan en fazla üyeye sahip 3 sivil toplum örgütlerinden birer temsilci."

Bakanlar Kurulu'nun, "bağımlılık yapıcı yasal olmayan madde kaçakçılığının ülke sorunu olmaktan çıkıp bölgesel ve uluslararası suç türüne dönüşmesi nedeniyle ülke gençliği ve üniversitelerde okumak için KKTC'yi tercih eden öğrencileri korumak, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarına ivme kazandırmak" amacıyla aldığı kararla kurulan komisyonun görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esasları da belirlendi.

KARPAZ ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ KOMİTESİ

Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulan bir diğer komite "Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi Düzenleme ve Yönetim Komitesi" adını taşıyor. Komite, 2007'de özel çevre koruma bölgesi ilan edilen Karpaz Burnu'nun önemi dikkate alınarak sürekli korunmasını amaçlıyor.

Karpaz yarımadasında doğası bozulmamış alanların korunması, planlanabilir ve sürdürülebilir gelişmesini amaçlayan komiteye yine Başbakanlık temsilcisi başkanlık edecek.

Komitede "Çevre Koruma Dairesi, Orman Dairesi, Şehir Planlama Dairesi, Anıtlar Yüksek Kurulu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, İskele

Kaymakamlığı ve Turizm Planlama Dairesi" temsilcileri görev yapacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, komitenin görev ve yetkilerine de yer verildi.

TKA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.