İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Taçoy: "İstifada esas sorumlu Maliye Bakanı"

Taçoy: "İstifada esas sorumlu Maliye Bakanı"

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı'nı istifa etme noktasına getiren eğitim sistemindeki sorunların esas kaynağı olarak Maliye Bakanı'nı işaret etti. Yeni Eğitim yılının ilk haftasında Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun istifa etmesini Kıbrıs Postası'na değerlendiren DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, eğitimde yaşanan sorunların idarecilikle alakası olmadığını vurgulayarak, "İcraat için mali kaynak gerekli" dedi ve topu Maliye Bakanlığı'na attı.

Yayın Tarihi: 24/09/14 15:43
okuma süresi: 2 dak.
Taçoy: "İstifada esas sorumlu Maliye Bakanı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, önceki gün KTOEÖS'ün Bakanlık önündeki eylemi sonrası sendika yetkililerini basınla birlikte makamında görüşmeye çağırdı ve görüşmenin ardından istifasını Başbakan Yardımcısı Denktaş'a sundu.

Denktaş, Arabacıoğlu'nun istifasını kabul etmediğini ve konuşarak konuyu tatlıya bağlayacaklarına inandığını ifade etti ancak, Arabacıoğlu henüz kararında geri adım atmadı.

Eğitim yılı, dönem başında gelen istifa ile sarsıldı

DP-UG'li Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun, eğitim yılının başında aldığı istifa kararı, eğitimde zaten varolan sorunların daha da çıkmaza girdiği eleştirilerine maruz kalırken, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, sorunların esas kaynağı olarak Maliye Bakanı'nı işaret etti.

Taçoy: "İcraat için mali kaynak gerekli"

Kıbrıs Postası'na Arabacıoğlu'nun istifası ile ilgili değerlendirmede bulunan Taçoy şu şekilde konuştu:

"Bu işler sadece idarecilikle alakalı değil, icraat için mali kaynak gerekli. Bu nedenle Maliye Bakanlığı'nın daha hassas olması gerekir."

Taçoy: "Diğer bakanlarda da Maliye Bakanlığı'ndan kaynaklı şikayetler var"

"Sadece Eğitim Bakanı'ndan değil, diğer bakanlarda da Maliye Bakanlığı'ndan kaynaklı şikayetler olduğunu biliyoruz."
Taçoy, Arabacıoğlu'nun istifasının hükümette bir çatlağa neden olmayacağını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.