İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Vatandaş: "Borçlar yüzünden kurban kesemiyoruz"

Vatandaş: "Borçlar yüzünden kurban kesemiyoruz"

Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaşlar Kurban Bayramı'nı evde geçireceklerini söyleyerek, kurban kesmek istedikleri halde büyük bir çoğunluğun gerek içinde bulundukları ekonomik zorluklar, gerekse de borçları nedeniyle bu yılı kurban kesmeden geçireceklerini ifade ettiler.

Yayın Tarihi: 01/10/14 10:42
okuma süresi: 6 dak.
Vatandaş: "Borçlar yüzünden kurban kesemiyoruz"
A- A A+

Kurban bayramında bu yıl da aile ve dost ziyaretleri yapılacak, büyüklerin elleri öpülecek, küçükler harçlık ve hediyelerle sevindirilecek. Hayatta olmayanlar ise mezarlarına bırakılacak çiçekler ve dualarla anılacak. Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaşlar, bayramı evde eş, dost ve akrabalarıyla birlikte geleneksel yemeklerimiz olan fırında makarna ve fırında patates kebapları ile yemek sofrasında kutlayacaklarını söyleyerek, "Maddi zorluklardan ve borçlarımızdan dolayı kurban kesemiyoruz" dedi.

İnci Yalnız: "Kurban kesemiyoruz"

"Bayramın bizim için diğer günlerden bir farkı yok eveyim. Günlük hayatta ne yapıyorsak aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Maddi açıdan dolayı kurban kesemiyoruz, kurban kesmek için aşırı bir gelirimiz yok."

Tokay Keser: "Borçtan dolayı kurban kesemiyorum"

"Bayramda mutlaka balık tutmaya giderim. Gecede aile ile toplanır evde geçiririz, bayramlarda eğlenmek için dışarıya çıkmayı sevmiyorum. Borcum olduğu için maalesef kurban kesemiyorum."

Güral Tanova: "Kurban alacağım parayı bağışlıyorum"

"Bu bayram İstanbul'dan misafirlerim var, bayramı da onlarla geçireceğiz. Artık dışarımı çıkarız evde mi otururuz bu birazda onlara bağlı. Bunun yanında ben hiçbir zaman kurban kesmiyor, kurban alacağım parayı bağışlıyorum."

Turgay Gezen: "Bayramda evdeyiz"

"Bayramlarda genellikle evde oluyoruz eş, dostla birlikte evde yemek yiyip eğleniyoruz. Kurban kesme konusuna gelince öyle bir alışkanlık edinmedik, hiçbir zaman kesmiyoruz."

Niyal Hacıarif: "Maalesef kurban kesemiyoruz"

"Her bayram evde çocuklarımızla ve ailemizle birlikte geleneksel yemeklerimizden olan fırın makarnası ve patates kebabı pişirip yemek yiyoruz. Ama maalesef bu bayram maddi durum zorluklarından dolayı kurban kesemiyoruz."

Arife Esengül: "Geleneklerine uyarak sofra hazırlıyor"

"Bayramlarda önce bütün aile ile toplanırız sonrasında ailenin yarısı evde, yarısı dışarı günü geçiririz. Bayram geleneklerine uyarak bizde bir sofra hazırlıyor ve ailemizle eğleniyoruz. Bu bayram ekonominin yarattığı maddi zorluklardan dolayı kurban kesemiyoruz."

Bakiye Ahmet: "Bu yıl kurban kesemiyorum"

"Bayramları genelde çalışıyorum. Kızım vefat etti ve onun için her bayram kurban keserdim ama bu yıl maddi imkânların yarattığı koşullardan dolayı kesemiyorum."

Zişan Özhan: "Arkadaşlarımla birlikte geçireceğim"

"Ben öğrenciyim ve bu bayramı Kıbrıs'ta geçireceğim. Evde arkadaşlarımla birlikte yemekler yapıp güzel vakit geçireceğiz. Ailem her bayram kurban kesiyor, bu bayramda kesecekler."

Ceyda Özsağıroğlu: "Borçlardan dolayı kurban kesemiyoruz"

"Aile bayramlarda toplanıp fırında makarna ve fırın kebabı pişirip hep beraber yemek yiyor güzel vakit geçiriyoruz. Borçlarımız olduğu için maalesef bu bayram kurban kesemiyoruz."

Ali Yeterkol: "Gelenekleri yerine getiremeyeceğiz"

"Genellikle bayramları evde toplanarak geçiriyoruz. Ama bu sene ne yemek, nede kurban olmayacak. Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar maalesef bizi de içine aldı bu sebepten dolayı da bazı gelenekleri yerine getiremeyeceğiz."

Tanju Örek: "Parayı hayır kurumuna vereceğim"

"Bayram evdeyiz çocuklarım gelecek yemek yapıp onlarla güzel bir bayram geçireceğim. Kurban kesmeyeceğim, o parayı hayır kurumuna vermeyi düşünüyorum."

Sabri Ertürk: "Ankara'dan çocuklarım gelecek"

"Bayramlar ailelerin bir araya gelip güzel vakit geçirmeleri içindir. Benimde Ankara'dan çocuklarım ve torunlarım gelecek ve onlarla birlikte evde olacağım. Kurban kesmiyorum."

Nilgün Güney: "Kurban kesmeye karşıyım"

"Benim sadece teyzem var bu sebepten bayramlarda bir tek ona uğrar sonra eve gelir yalnız otururum. Kurban kesmeye de karşıyım, çünkü hiçbir canlının kanının akıtılmasını istemiyorum."

Gülistan Kurbanova: "Harika bir bayram geçireceğim"

"Bu bayram ülkeme ve evime gidiyorum, hem çocuklarımı, hem de evimi göreceğim. Bu yüzden çok mutluyum ve harika bir bayram geçireceğim. Bizde kurban kesmeye çok önem verilir memleketimde kurban mutlaka keserim"

Hasan Çaylı: "Akrabalarla bayramlaşacağım"

"Önce gün boyunca akrabaları gezip onlarla bayramlaşacağız. Daha sonra akşam ailemle birlikte dışarıya bir yerlere çıkar yemek yeriz. Bunun yanında bayramlarda kurban kesmeyi ihmal etmem bu bayram da mutlaka keseceğim."

Ali Camcı: "Kurban kesiyoruz"

"Her bayram bizim için bizim için gelenek halini alan akraba ve mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirip, akşam da evde çocuklarımızla yemek yiyip bayramlaşacağız. Bu bayram kurban kesiyoruz."

Şenay Veysi: "Her bayram annemde toplanıyoruz"

"Bayramı evde ailemizle birlikte kutluyoruz. Annemde toplanıp her bayram yaptığımız gibi annemin piyazını hep beraber yiyoruz. Zaten bayramların özelliği aile, eş dost hep beraber evde toplanmak ve hep birlikte güzel vakit geçirmektir. Bunun yanında bayramda maalesef ki kurban kesmiyoruz."

Ümit Camcı: "Çocuklarımızla günü geçireceğiz"

"Bayramlarda birçok insanın yaptığı gibi bayram ziyaretlerini gerçekleştirip, evde çocuklarımızı bekleyeceğiz. Sonrada günü çocuklarımızla geçirip, kurbanımızı da keseceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.