İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Büyük Han'da opera sürprizi

Büyük Han’da opera sürprizi

17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılan sanatçılar Büyük Han'da bulunan yerli ve yabancılara mini bir opera konseri vererek sürpriz yaptı.

Yayın Tarihi: 02/10/14 10:30
okuma süresi: 3 dak.
Büyük Han’da opera sürprizi
A- A A+
Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Kültür Dairesi organizasyonu ile Bellapais Manastırı'nda gerçekleştirilen 17. TÜRKSOY Opera Günleri konserinin ertesi gününde sanatçılara Lefkoşa'nın tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı.

Selimiye Camii, Bedesten ve Belediye Pazarı'nı ziyaret eden sanatçılara Kültür Dairesi, Büyük Han'da yemek verdi. Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp'ın da hazır bulunduğu yemek sırasında Büyük Han'da bulunan yerli ve yabancı sanatseverler Bellapais Manastırı'ndaki konseri çok beğendiklerini söyleyerek sanatçıları ve Daire Müdürü'nü tebrik edince sanatçılar da dünyaca ünlü opera eserlerinden örnekler seslendirdi. Büyük Han'daki herkes konuk sanatçılar Azerbaycan'dan Soprano Afag Abbasova Budakova, Kazakistan'dan Mezzo Soprano Saltanat Muratbekova, Kırgızistan'dan Bariton Ermek Maraimov ile Tenor Telek Naymanbayev, Türkiye'den Soprano Burçin Savigne, Türkmenistan'dan Tenor Atageldi Garyagdiyev, Hakas'tan(Rusya Federasyonu'na bağlı) Soprano Aleksandra Cherpakova, Saha Yakut'tan(RF) Bariton Aleksandr Emelyanov, Tataristan'dan(R.F.) Bariton Ayrat İmashev, Tacikistan'dan Bariton Seyfullo Yusupov, Moğolistan'dan Bass Altankhuyag Bayasgalan, Çuvaşistan'dan(RF) Tenor Andrey Makarov ve Kabardin-Balkar'dan(RF) Soprano Leyla Gurtuyeva'nın etrafını sararak sanatçıların doğaçlama olarak gerçekleştirdiği mini opera konserinin keyfini çıkardı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile birlikte 29 Eylül 2014 Pazartesi günü Bakanlık'ta gerçekleşen kabulde TÜRKSOY Opera Günleri sanatçılarına samimi paylaşımlarından ötürü teşekkür etti. Bu ziyarette de KKTC'yi temsil eden Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce'nin, sözleri anonim olan ve müziği Raif Denktaş'a ait "Zeytinden aşı mısın?" isimli eseri seslendirmesi duygusal anlara sahne oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.