İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

NEU - RA 25 Afrika'da KKTC'nin adını altın harflerle yazdırdı

NEU - RA 25 Afrika'da KKTC'nin adını altın harflerle yazdırdı

YDÜ'nün ürettiği NEU- RA 25, sekiz günden bu yana Güney Afrika'nın on şehrini içine alan zorlu parkurlarda yapılan South Africa Solar Challenge uluslararası otomobil yarışında 2000 Km'yi geride bırakıp 8.'ci olarak finishe ulaştı.

Yayın Tarihi: 05/10/14 14:35
okuma süresi: 4 dak.
NEU - RA 25 Afrika'da KKTC'nin adını altın harflerle yazdırdı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi'nin ürettiği Güneş Tanrısı NEU- RA 25'in, sekiz günden bu yana Güney Afrika'nın on şehrini içine alan zorlu parkurlarda yapılan South Africa Solar Challenge uluslararası otomobil yarışında 2000 Km'yi geride bırakıp 8.'ci olarak finishe ulaştığı belirtildi.

İ. Günsel; Üniversiteler Ambargo tanımıyor...

Açıklamada iki yıda bir tekrarlanan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilerek KKTC'yi Güneş Tanrısı NEU- RA 25 aracı ile YDÜ'nün temsil ettiği uluslararası otomobil yarışında TC'den Anadolu Üniversitesi, Hollanda'dan Delft Teknoloji Üniversitesi, Afrika'dan Kwazulu-Natal Üniversitesi, Johannesburg Üniversitesi, Witwatersrand Üniversitesi, Maranon Özel Olympus Okulu, Cape Town Üniversitesi, Tshwane Teknoloji Üniversitesi gibi teknoloji alanında iddialı üniversitelerin mücadele ettiği vurgulandı.
Aynı açıklamada, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. irfan S. Günsel'in "üniversiteler ambargo tanımıyor. Özelde, Kıbrıs Türk Halkı'nın bağrından çıkan üniversitemiz YDÜ'nün, genelde ise Kıbrıs Türk Halkı'nın çalışarak başardıklarının Dünya tarafından kabul görmesinin en somut kanıtı uluslararası platformlarda Devletimizin her geçen gün daha fazla yer almasıdır" dediği vurgulandı.

Güney Afrika'nın üçü başkent olmak üzere on şehrinde KKTC bayrağı dalgalandı...

Uluslar arası Otomobil Federasyonu (Federation Internationale de l'Automobile – FIA), Uluslar arası Solar Araba Federasyonu (International Solarcar Federation – ISF) ile Dünya Vahşi Yaşam Fonu (World Wildlife – WWF) kontrolünde 27 Eylül'de Güney Afrika'nın Başkan ve Kabine Başkenti Pretoria'dan başlayarak Yargı Başkenti Bloemfontein ile Parlamento ve Yasama Başkenti Cape Town arasında on büyük şehirde gerçekleşen yarışta Güneş Tanrısı NEU- RA 25'in ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiği ve bu şehirlerde KKTC bayrağını gururla dalgalandırdığına yer verildi.

İrfan Günsel yeni araba NEU-RA26'nın müjdesini verdi...

KKTC'de elektrikli araç mühendisleri yetişmesine hız vereceklerini söyleyen Doç. Dr. İ. Günsel "Güney Afrika yarışı öğrencilerimize, hocalarımız ile yöneticilerimize büyük tecrübeler kazandırmıştır. Kısa zamanda yeni üreteceğimiz dört tekerlekli güneş enerjili yarış otomobilimizle uluslararası yarışlara katılıp başa koşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Dünya standartlarına ulaşan projeler geliştirildikçe, piyasaya sunulabilecek teknolojilerin de ortaya çıkacakacağını belirten İ. Günsel "bu projeler devam ettikçe daha büyük, belki de 4 kişilik elektrikli bir aile aracı üzerinde de çalışabileceğiz" şeklinde konuştu. Doç. Dr. İrfan S. Günsel başkanlığında Güney Afrikada bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Genel Koordinatör Görkem Bulunç ile NEU-RA 25 takımının Pazartesi adaya dönmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.