İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Rehabilitasyon yerine cezaevi!

Rehabilitasyon yerine cezaevi!

Uyuşturucu kurbanı "hükümsüz tutuklu" 17 yaşındaki genç kız Gülşen Tarım, rehabilitasyon merkezinde olması gerekirken cezaevine konunca, içinde darp olan bir dramın ortasında kaldı…

Yayın Tarihi: 18/10/14 10:03
okuma süresi: 4 dak.
Rehabilitasyon yerine cezaevi!
A- A A+

Kıbrıs Postası

Henüz 17 yaşında olan Gülşen Tarım'ın geçtiğimiz haftalarda "cezaevinde darp edilmesi" iddiaları üzerine Kıbrıs Postası yazarlarından Gökhan Altıner, Bakan Uluçay'ın inisiyatifiyle Merkezi Cezaevi'nde Gülşen Tarım ile görüştü.

Altıner'in, Cezaevi Müdürü nezaretinde kısa bir söyleşi yaptığı ve iddiaları sorduğu Gülşen Tarım, elleri kelepçeli halde çavuş gardiyanlardan tokat yediğini, boğazının sıkıldığını, ayağında morlukların hala bulunduğunu söyledi.

Cezaevi Müdürü ise, Tarım'a henüz 17 yaşında olması nedeniyle üst-düzey ilgi gösterdiklerini, iyi davrandıklarını ancak genç kızın zaman zaman ataklar geçirerek taşkınlık çıkardığını, hiçbir şekilde ilaç tedavisini kabul etmediğini söyledi.

Darp söylentileri üzerine konuyu genç kızla konuştuğunu anlatan Cezaevi Müdürü Bilmem, Tarım'ın kendisine ilk başta darp edildiğini söylediğini, sonrasında ifade değiştirdiğini kaydederek gazetemize "temiz olan" doktor raporunu da sundu. Ancak Müdürün gazetemize sunduğu doktor raporunun yalnızca "kan tetkiki" olduğu ortaya çıktı.

Genç bir kız olan Tarım'ın uyuşturucunun pençesinde yaşadığı dram, ülkemizde uyuşturucu kullanımı arttığı halde, yetkililerin artık şart olan rehabilitasyon merkezinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyarken gözler, yaşı 17 olan Tarım'ın anlattıkları sonrası Sosyal Hizmetler'de…

Henüz 17 yaşında Gülşen Tarım… Küçük yaşta annesi gözleri önünde intihar ederek kendi, yaşamına son verdi. Tarım, uyuşturucu hap kullanımından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Zaman zaman ataklar geçiriyor ve kendini kaybediyor…

Gülşen Tarım'ın geçtiğimiz haftalarda "cezaevinde darp edilmesi" iddiaları üzerine Kıbrıs Postası yazarlarından Gökhan Altıner, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ın inisiyatifiyle Merkezi Cezaevi'nde Gülşen Tarım ile görüştü.

"Morluklar hala var"

Altıner'in, Cezaevi Müdürü nezaretinde kısa bir söyleşi yaptığı ve iddiaları sorduğu Gülşen Tarım, elleri kelepçeli halde çavuş gardiyanlardan tokat yediğini, boğazının sıkıldığını, ayağında morlukların hala bulunduğunu söyledi.

Merkezî Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, Tarım'a henüz 17 yaşında olması nedeniyle üst-düzey ilgi gösterdiklerini, iyi davrandıklarını ancak genç kızın zaman zaman ataklar geçirerek taşkınlık çıkardığını, hiçbir şekilde ilaç tedavisini kabul etmediğini söyledi.

Müdür Bilmem, doktor raporunu sundu

Darp söylentileri üzerine konuyu genç kızla konuştuğunu anlatan Cezaevi Müdürü Bilmem, Tarım'ın kendisine ilk başta darp edildiğini söylediğini, sonrasında ifade değiştirdiğini kaydederek gazetemize "temiz olan" doktor raporunu da sundu.

"Rehabilitasyon merkezi şart"

Henüz 17 yaşında bir genç kız olan Tarım'ın uyuşturucunun pençesinde yaşadığı dram, ülkemizde uyuşturucu kullanımı arttığı halde, yetkililerin artık şart olan rehabilitasyon merkezinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

"Evet Dövdüler"

Gülşen Tarım'ın Kıbrıs Postası yazarı Gökhan Altıner'le kısa söyleşisi şöyle;

G.A: "Seni dövdüler mi?"

G.T: "Evet dövdüler."

G.A: "Nasıl dövdüler?"

G.T: "Önce boğazımı sıktılar, sonra tokat vurdular."

G.A: "Kimler seni darp etti."

G.T: "Ellerimi kelepçelediler sonra da çavuş gardiyanlar beni tokatladılar, boğazımı sıktılar, izi vardı geçti. Sağ ayağımın arkasında hala morluk var."

"Tokat da vurulmuş olabilir…"

Öte yandan Cezaevi Müdürü Metin Bilmem'in nezaretinde gerçekleşen kısa söyleşi sonrasında, Müdür Bilmem, Yazarımız Altıner'e "bir tokat da vurulmuş olabilir olay esnasında size yalan söylemeyim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.