İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ülkemizde uyuşturucu alarmı

Ülkemizde uyuşturucu alarmı

Ülkemizde her geçen gün artan 'uyuşturucu kullanımı' alarm veriyor…

Yayın Tarihi: 20/10/14 07:48
okuma süresi: 3 dak.
Ülkemizde uyuşturucu alarmı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Pelin Yükselay DAL

Ülkemizdeki uyuşturucu kullanımı korkutucu boyutlara ulaştı. Son 6 ayda KKTC sınırları içerisinde toplamda 7 kilo 494 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, uyuşturucu madde tasarrufundan 127 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Uyuşturucu madde tasarrufu konusunda Girne başı çekerken, Girne'yi, Gazimağusa ile Ercan Devlet Havalimanı, Lefkoşa, Güzelyurt ve Merkezi Cezaevi takip etti.

Gün geçmiyor ki gazetelerde, televizyonlarda uyuşturucu ile ilgili haberler duymayalım. Hemen hemen her gün birileri, uyuşturucu madde tasarrufundan dolayı tutuklanıyor ve gözaltına alınıyor.

Kıbrıs Postası, son 6 ayda Polis Basın bültenine konu olan uyuşturucu madde ile ilgili vakaları araştırdı.

1 Nisan-30 Eylül dönemini kapsayan verilere göre en çok uyuşturucu madde Girne'de yakalandı. Girne'yi Gazimağusa ile Ercan Devlet Havalimanı, daha sonra da, Lefkoşa, Güzelyurt ve Merkezi Cezaevi takip etti. Girne uyuşturucu vakalarında 20 tutuklama ile ilk sıraya yerleşirken, Mağusa ve Ercan'da 19, Lefkoşa'da 14, Güzelyurt'ta 3 ve Merkezi Cezaevi'nde 2 kez tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan kişiler tutuklandı.

Toplamda 7 Kilo 494 gram

Bunun yanı sıra, 6 ayda Lefkoşa'da toplamda 2 Kilo 890 gram, Girne'de, 1 Kilo 476 gram, Gazimağusa'da 2 Kilo 583 gram, Güzelyurt'ta 53 gram, Ercan'da 543 gram ve Merkezi Cezaevi'nde 3 gram ağırlığında uyuşturucu madde yakalandı.

Toplamda 6 ayda 7 Kilo 494 gram uyuşturucu maddeye Polis tarafından el konulmuş oldu.

Mağusa'da bir seferde 1 kilo

Verilere baktığımız zaman, yakalanan uyuşturucu madde miktarları genelde gram ağırlığında olurken, 28 Nisan tarihinde Gazimağusa'da 1 kilo ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi.

LCD de artık piyasada

Yakalanan uyuşturucu maddelerin türlerine baktığımızda, hint keneviri ve sentetik cannabinoid türü uyuşturucu başı çekiyor. Ercan Devlet Havalimanı hint keneviri konusunda birinci sıraya yerleşirken, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ise en çok Gazimağusa'da görülüyor. Bunların yanında eroin, uyuşturucu madde bulunan sigara, extacy de ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında. Son zamanlarda dünyada hızla yayılan LCD adlı uyuşturucu madde de artık ülkemize girmiş bulunmakta. 2 Eylül tarihinde Lefkoşa'da 41 adet LCD bulundu.

127 kişi hakkında yasal işlem

Öte yandan 1 Nisan-30 Eylül döneminde 127 kişi hakkında uyuşturucu madde tasarrufundan yasal işlem başlatıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.