İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Erhürman "sol"a ayar çekti...

Erhürman "sol"a ayar çekti...

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, Kıbrıs'ta solda durduğunu iddia eden bazı kişilerin, "sınıf", "adalet", "eşitlik", "adil gelir dağılımı" gibi kavramları unuttuğuna ve odak noktalarının insanlar değil rakamlar olduğuna vurgu yaparak, insanların üzerine "Bu bir insandır" yazan yaftalar asmayı düşündüğünü kaydetti.

Yayın Tarihi: 20/10/14 14:46
okuma süresi: 4 dak.
Erhürman "sol"a ayar çekti...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

"Solcu olduğunu iddia edenlerin" çalışanların sorunları karşısında sergiledikleri tutumları eleştiren Erhürman, solda olduğunu iddia eden bazı siyasetçilerin, çalışanların sorunlarının neden çözülemediğini, liberallerin çok sevdiği bir yöntemle, bütçedeki rakamlarla açıklamaya çok hevesli olduğunu anlattı.

"Bu bir insandır!"

Kişisel internet bloğundan yayımladığı yazıda Erhürman şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ın kuzeyinde hala solda durduğunu iddia eden kimi siyasetçi, gazeteci ve kanaat önderlerinin, KTHY personeli CAS çalışanlarının, kamuda görev yapan eski KTHY personelinin, geçici personelin, "Göç Yasası" adıyla anılan 47/2010 sayılı Yasa'dan sonra kamuda istihdam edilenlerin, sendikasız, toplu iş sözleşmesiz özel sektör çalışanlarının sorunları karşısındaki tutumları geldi aklıma…

KTHY personeli CAS çalışanlarından her birinin boynuna bir yafta asıp, üzerine, "bu bir insandır. 1988'de KTHY'de çalışmaya başladı. 2010 yılına kadar 3,800 TL maaş almaktaydı. 2010'da maaşı 1900 TL'ye düştü. Şimdi işsiz ve kendisine işe başlaması için 1560 TL öneriliyor" yazmak geldi içimden. Yukarıda sıralanan diğer çalışanlar için de benzer yaftalar düşünülebilir. Yaftaların üzerine yazılacaklar arasında en önemlisi kuşkusuz birinci cümledir: "Bu bir insandır". Yani bu gördüğünüz bir rakam falan değildir. Onun bir hayatı, muhtemelen ailesi, çocukları, bakmakla yükümlü oldukları vardır. Ayrıca çoğu zaman zannedildiği ya da zannedilmek istendiği gibi Kıbrıslı Türklerin vesayetten kurtulmasının, özne olmasının tek yolu, bu insanın hayatını mahvetmek değildir. Eğer aynı anda bu toplumdaki herkes büyük fedakârlıklar yapacak olsaydı, belki bu insandan da aynı şey beklenebilirdi. Ama belli ki yalnız "insan" değil, "adil gelir dağılımı" gibi kavramlar da hafızalardan silinmiş"

"Solda olduğunu söyleyenler kişilerin 'insan' olduğunu unuttu"

Kıbrıs'ın kuzeyinde ısrarla solda olduğunu söyleyen bazı kişilerin "sınıf", "adalet", "eşitlik", "adil gelir dağılımı" gibi kavramları unuttuklarını yineleyen Erhürman, bu kişilerin insanların rakam ya da nesne değil de insan olduklarını da unuttuğunu belirtti.

"Solda durmanın ne olduğu da hafızalarından silindi"

Solda durduğunu iddia eden bu kişilerin daha da ileri giderek, kendilerinin ne olduğunu ve solda durmanın ne olduğunu da hafızalarından sildiğini vurgulayan Erhürman şöyle devam etti:

"Belleğini kaybeden, kendi kavramlarını, değerlerini, ilkelerini yitiriyor ama oradan buradan devşirdiği, kendisine ait olmayan birtakım kavramlar, değerler ve ilkelerle hiç durmadan konuşmaya devam ediyor. Belki en fenası, solda durmanın ne demek olduğunu unuttuğu için hala solda durduğunu sanıyor. O zaman belki de diğer yaftalardan daha da önemlisi bu kişilerin boyunlarına asılacak olandır. O yaftaya, "bu bir solcudur. Sömürenin değil, sömürülenin saflarındadır. Odak noktası rakam değil, insandır. İlkeleri eşitlik, adalet ve özgürlüktür" diye yazsak, sonra bu kişileri günde beş defa aynanın karşısına götürüp, boyunlarında asılı yaftalarda yazılı olanları okumalarını sağlasak, hastalıkla mücadele yolunda hayırlı bir ilk adım atmış olur muyuz? Kafamı ellerimin arasına alıp kara kara bunu düşünüyorum bu günlerde!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.