İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kaptan: "Başbakan KTHY mağdurlarının durumunu kabul etti!"

Kaptan: "Başbakan KTHY mağdurlarının durumunu kabul etti!"

KTAMS, eski KTHY Merkez Binası önünde çadır kuran eski KTHY çalışanları ile birlikte, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile gerçekleştirilen görüşmeyi kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 09:41
okuma süresi: 3 dak.
Kaptan: "Başbakan KTHY mağdurlarının durumunu kabul etti!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Hasan Yıkıcı

Böbreğini satılığa çıkartan var

Basın açıklamsına KTHY çalışanlarından ve işçilerin sözcüsü Osman Yücelen'in konuşmasıyla başladı. 64 KTHY çalışanı sözcüsü Yücelen, kendilerinin CAS çalışanı değil esas olarak KTHY çalışanı olduklarını vurgulayarak, CAS'ta sadece görevlendirildiklerini vurguladı.

Yücelen, aralarında Mağusa'da yaşayan ve borçlarından dolayı böbreğini satılığa çıkartan arkadaşlarının dahi olduğun söyledi. Arkadaşlarının böbreğini satılığa çıakrtan kişiyi fikrini değiştirmesi için ikna etmeye çalıştıklarını da kaydetti.

Osman Yücelen, borçlarından dolayı pek çok ailenin dağılma eşiğinde olduğunu ifade ederek, 88 gündür direndiklerini ve artık sabırlarının kalmadığını vurguladı.

Kaptan: "Hükümet kabul etti!"

Eski KTHY Merkez Binası önünde toplanan KTHY mağdurları adına konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan 88 gündür çalışanların çok zor şartlar altına yaşadığına dikkat çekerek; "İnsanımız evine ekmek görüremiyor, ilaç alamıyor. Bu durumu Başbakan ile paylaştık. Mağduriyetin o da farkındadır" dedi.

Kaptan, savcılığın ardından Başakan'ın da eski KTHY çalışanlarını mağduriyetini kabul ettiğini açıkladı. Başbakan'ın özelleştirme yasasından kaynaklı sıkıtnılardan dolayı söz konusu mağduriyetin devam etmekte olduğunu da kabul ettiğini aktaran Kaptan, yasanın iyileştirilmesi için hükümetin tek parça halinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kapan, "nasıl ki bir saldırı olduğunda hükümet tek parça hareket ediyor, bir mağduriyeti gidermek için de hükümetin tek parça hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

Kaptan, çalışanlar ile birlikte yeniden Başbakan'dan randevu isteyip görüşeceklerini söyleyerek "Birlik olmamız gerekmektedir..." dedi.

Diğer sendiklardan destek

Basın açıklamasında konuşan Kamu- İş Başkanı Sami Dilek ise, yaşanan mücadeleden dolayı emekçileri tebrik ederek mücadelenin örnek olması gerektiğini söyledi. Özelleştirme yasasının ele alınması ile eski KTHY çalışanlarının da develette istihdam edilebileceğini söyleyen Dilek, mücadelenin devam edeceğine vurgu yaptı.

Hür-İş başkanı Latifoğlu ise Başbakan'ın artık bir sorun olduğunu ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini anladığını söyledi. Latifoğlu, özelleştirme yasası düzenlenmelidir dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.