İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit, "UBP ve AKEL'in tutumları sıkıntı yarattı"

Özyiğit, "UBP ve AKEL'in tutumları sıkıntı yarattı"

Müzakerelerin durması ve Münhasır Ekonomik Bölgede yaşanan gelişmeler ara bölgedeki partiler toplantısını da yansıdı. Toplantı sonunda açıklama yapması beklenen partiler ortaklaşamadı ve açıklama yapılmadı. TDP Genel Başkanı açıklama yapılamamsını UBP ve AKEL'in tavrına bağladı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 14:30
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit, "UBP ve AKEL'in tutumları sıkıntı yarattı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan Yıkıcı

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Genç TV'de yayınlanan ve Ali Kişmir'in sunduğu Kıbrıs Dosyası programında ara bölgede gerçekleşen partiler toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıda gündemin son günlerde yaşanan gerginliğin düşürülmesi yönünde ortak adım atılması yönünde olduğunu kaydeden Özyiğit, masada bir ortaklaşmanın sağlanamadığını söyledi.

Ortak açıklama yapılması beklenirken yeni ayrılıkların yaşandığı toplantıda Özyiğit, UBP'nin ve AKEL'in tutumunlarından kaynaklı sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Özyiğit, kendilerinin Barbaros gemisinin geri gönderilmesi ve bunun paralelinde Anastasiadis'in de koşulsuz bir şekilde masaya geri dönmesi noktasında olduklarını kaydederken, UBP'nin buna yanaşmadığını ve AKEL'in ise 'şartlı dönüş' sinyali verdiğini söyledi.

UBP'nin gemilerin geri dönderilmesine karşı çıktığını ifade eden Özyiğit, UBP aynı zamanda CTP'yi de suçladığını söyledi. Özyiğit, UBP'nin CTP'ye "Navtex'i sizin başbakan ve başbakan yardımcı verdi. Burada da başla bir şey söylüyorsunuz" dediğini aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.