İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Benli: "Kıbrıslı Türkler ahmak mı da suyu yönetemeyecek?"

Benli: "Kıbrıslı Türkler ahmak mı da suyu yönetemeyecek?"

Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Genç TV'de yayınlanan ve Atıf Müezzinler'in sunduğu Sabah Sabah programına katıldı.

Yayın Tarihi: 23/10/14 12:20
okuma süresi: 4 dak.
Benli: "Kıbrıslı Türkler ahmak mı da suyu yönetemeyecek?"
A- A A+
Türkiye'den gelecek olan su ve dağıtmıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Benli, Belediyeler'in dağıtımı yapabilek kapasitede olduğunu ifade etti ve Eski Çevre Bakan'ı Hamit Bakırcı'nın Belediyelerin suyun dağıtmını yapamayacağına yönelik açıklaması üzerine, "konuyla ilgili bir yetklili 'suyu çıkartamayız' dedi, ne münasabet böyle bir açıklama yapılıyor. Kıbrıslı Türkler aptal mı? Kıbrıslı Türkler ahmak mı da suyu çıkartıp yönetemeyecek!? Kimse bunu söylemesin. Daha fazla konuşmak istemem çünkü ağzımı bozmak istemiyorum" dedi.

Kıbrıs Postası - Hasan Yıkıcı

Gönyeli Belediye Başkanı Benli su ile ilgili görevlerinin en uygun kalitedeki suyun en uygun fiyatlarla insanlara ulaştırılması olduğunu kaydederek, bunu sağlayabilecek en mükemmel yöntemin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Benli, "Bunu hangi yöntem sağlarsa onu kullanacağız. Mevcut durumda da bu su insanlara gitmektedir zaten" dedi.

Ahmet Benli hali hazırda bir sistemin olduğunu ve işlediğini ifade ederek, "Bu yöntem mi geliştirilir yoksa özelleştirilir mi, yoksa ikisi arası bir şey mi yapılır; hangi yöntemle en mükemmeli olursa ona bakmak lazım" dedi.

Elçilik talimat verir mi?

Elçilik'in tutumunun da sorulduğu programda Benli, " Elçililik talimat verir mi? Bence meseleye böyle bakmamak lazım. Kıbrıslı Türkler Dünyalı olmak istiyor. Ben Dünyalı olmayı hedefleyen, insan olarak yeni insanlarla ortaklıklar arıyorum demektir. Kıbrıslı Türk insanı, dünyalı olmak için yola çıktığında en geniş paydaşın Türkiye olduğu bir gerçektir. Dolayısıyla önce bir önyargısız meselelere ortak noktalar odağında yaklaşılmalıdır" dedi.

En önemli faktör

Benli, su meselesinde işi sancılandıran noktanın sudan sağlanacak mali gelirin yarattığı heyecan olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Burada işi sancılandıran 75 milyon metre küp su var gelecek olan. Bunun tonuna 1 kuruş zam yaparsanız yıllık 750bin TL ekstra gelir elde edersiniz. Belli çevrelerde bu paranın yarattığı heyecan var. Özelleştirilmesinden ortaya çıkacak parasal büyüklükler vardır. Bu para nereye gidecek?"

Suyun standartının belli olduğunu, burada esas olanın fiyat belirlenmesi olduğunu kaydeden Benli, bunu etkileyecek faktörün de suyun pompalanması için ihtiyaç duyulan enerji olduğunu söyledi.

Maliyetle ilgili olarak bunun %90'ını enerjinin oluşturduğunu söyleyen Benli, suyun 212 metre yüksekliğe pompalacağını ve bunun da enerji maliyetini arttıracağını kaydetti.

Benli şebekelerin yenilenmesi gerektiğini ve bunun için de özele verilmesi gerektiği yönünde görüşlerin de olduğunu fakat Kıbrıs Türk belediyelerinin şebekelerinin %80'inin yenilendiğini ve buna da ihtiyaç olmadığını belirtti. Benli, esas sıkıntının tahsilatta olduğunu da söyledi.

Ahmak mıyız da suyu çıkartamayacağız?

Eski Çevre Bakan'ı Hamit Bakırcı'nın Belediyelerin suyun dağıtmını yapamayacağına yönelik bir soru üzerine ise Benli "Konuyla ilgili bir yetklili 'suyu çıkartamayız' dedi, ne münasabet böyle bir açıklama yapılıyor. Kıbrıslı Türkler aptal mı? Kıbrıslı Türkler ahmak mı da suyu çıkartıp yönetemeyecek!? Kimse bunu söylemesin. Daha fazla konuşma istemem çünkü ağzımı bozmak istemem" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.