İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çıralı: "Dava masraflarını TOBB öder"

Çıralı: "Dava masraflarını TOBB öder"

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı'dan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a "Hellim" uyarısı: "Dava masraflarını TOBB öder"

Yayın Tarihi: 23/10/14 16:59
okuma süresi: 2 dak.
Çıralı: "Dava masraflarını TOBB öder"
A- A A+

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Ali Çıralı, Oda standını ziyaret eden TC Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıkılıoğlu'nu Hellim konusunda uyardı: "Türkiye'de hellim üretimi sürerse dava masraflarını TOBB öder" dedi.

Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) açılışının ardından KTSO şemsiye standını ziyaret eden TC Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkılıoğlu'na hitaben konuşan Ali Çıralı şunları söyledi:

"Hellimin coğrafi tescili KKTC ve Türkiye'de Patent Enstitüsü tarafından yapıldı. Coğrafi tescile göre, 'Hellim' ismini sadece Kıbrıs'ta denetimden geçen üreticiler kullanabilir. Fakat üzülerek görmekteyiz ki Türkiye coğrafyasında 70'in üzerinde hellim ismini kullanarak üretim yapan ve hem iç piyasaya, hem de dış pazarlara ihracat eden firma bulunmaktadır. Yasal olarak Türkiye coğrafyasındaki üreticilerin bu ismi kullanmaması gerekir. Marka taklidine girer.

Önümüzdeki günlerde hellim isminin coğrafi tescil sahibi olan KTSO, Kıbrıslı Türk üreticilerinin yasal haklarını aramak ve korumak için yasal yollara başvuracaktır."

KTSO Başkanı Ali Çıralı sözlerinin sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Türkiye'de açılacak davaların sonunda doğacak masrafların TOBB tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti. Başkan Hisarcıkılıoğlu ve Bakan Yılmaz'a stand ziyareti sırasında ızgara hellim ikram edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.