İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Erhürman: "CTP'nin bana tepki göstermesi imkansızdır"

Erhürman: "CTP'nin bana tepki göstermesi imkansızdır"

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, Genç TV'de Atıf Müzezzinler'in sunduğu 'Sabah Sabah' programına konuk oldu.

Yayın Tarihi: 25/10/14 07:00
okuma süresi: 5 dak.
Erhürman: "CTP'nin bana tepki göstermesi imkansızdır"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

Çeşitli konularda açıkalamalarda bulunan Erhürman, gelecek seçimlerde aday olmayacağı yönünde sinyaller de vererek "Bugünkü aklımla bir sonraki dönem aday olmam mümkün değil. Olur da emeğimin karşılığını alacağım bir ortam oluşursa o zaman başka" dedi.

Gerek sosyal medya, gerekse de yazılı medyayla oluşan kamuoyunun, zannedilenin aksine toplumu ileriye doğru değil, geriye doğru çektiğini ve manüpile ettiğini ifade eden Erhürman, "Çünkü her yapılmak istenen şeyle ilgili 'ben nerede bir bit yeniği bulurum da saldırırım arayışı varsa bu böyledir'" dedi.

CTP'nin bana tepki göstermesi imkansızdır

Bir soru üzerine CTP'ye yaptığı eleştirilerle ilgili olarak Erhürman, "ben hangi parti olursa olsun kendi ilkeleri, tüzüğü üzerinde okurum o partiyi. Bunun için CTP, onun tezleri, tüzüğü ve programıdır. Ben ona bakarım! Bundan dolayı CTP'nin bana bu eleştirilerimden dolayı tepki göstermesi imakansıdır. Buna rağmen X, Y, Z kişiler bana tepki göstermişse o zaman ben de onların CTP'yle sorunları olduğunu söylerim" dedi.

Sol partilerin eşitlik üzerinden politika yaptıklarını kaydeden Erhürman, CTP'nin tüzel kişilik olduğunu ve kendisinin de onun gereklerini yaptığını düşündüğünü söyledi.

İlkeler mi, günün getirdikleri mi?

CTP'nin içerisinde doğal olarak tartışmaların varolduğunu söyleyen Erhürman, "Bir yandan tezler ilkeler vardır bir yadan da günün getirdikleri vardır. Esas soru ilkelere yakınlaşarak mı günün getirdiklerine göre mi politika yapılacak? Bu bağlamda bir tartışma var. Ben kendi adıma ilkelere yakın durma ve ilkeleri insan hayatına geçirme yönünde duruyorum" dedi.

Erhürman iktidar olma durumuna gönderme yaparak, "Eğer iktidara gelindiğinde ilkelerden uzaklaşarak günün gerekleri doğrultusunda hareket ediliyorsa, o zaman parti kimliği sorgulanır! Ben tezler ve tüzüğe bağlıyım bundan dolayı bu eleştirileri yapıyorum" dedi.

Günün getirdiklerini de yok saymadan ilkelere göre hareket edilmesine işaret eden Erhürman, örnek de vererek, "Ben KTHY konusunda eşitsizlik olduğuna eminim. Ama günün gereklerine de bakıyorum. Devletin bütçesi ortada ve 1-2 senede iyileşme yaşanması mümkün değildir. Ben KTHY ile ilgili yasa önerisi veren arkadaşlarla bu eşitsizliğin giderilmesini ama zamana yayarak giderilmesini yazdım. Bizim önerdiğimiz bir eşitsizlik varsa bu bizim meselemizdir ve bütçe olanakları çerçevesinde zamana yayarak çözümlememiz gerektiğidir" dedi.

Erhürman, partinin bir ikilemle karşı karşıya olduğunu vurgularak, "Ya sen anomaliyi gidermeyi kesin olarak kararlaştıracaksın ve sonra günün gereklerine bakacaksın ya da günün gereklerine bakıp teslim olarak, o anomalinin orada var olmasına göz yumacaksın" dedi. Erhürman kendisinin birinci tarafta olduğuınu da sözlerine ekledi.

Erhürman sözlerine şöyle devam etti:

"Bana göre saygın bir siyasi parti birinci pozisyonu seçmek zorundadır. Evet günün gereklerini dikkate alacaksınız ama ilkeleriniz doğrultusunda anomalileri çözmekten kaçmayacaksınız!"

Geçici 10. Madde'yle ilgili artık kimse konuşmuyor

Anayasa değişikilği sürecindeki geçici 10. Madde tartışmalarına da değinen Erhürman, söz konusu maddedeki esas meselenin Polis kurumunu sivile mi yoksa askere mi bağlı olduyğu meselesi olduğunu söyledi. Erhürman, toplumda sanki geçici 10. Madde değiştirildiğinde veya kaldırıldığında bütün sorunların da çözleceği algısı yaratıldığını kaydederek, polisin geçici 10. Madde'ye rağmen de sivile bağlanabileceğini kaydetti.

Erhürman, "Geçici 10. Madde değişirse her şey de değişecek alıgısı yanlış bir algıdır. Sanki o orada durduğu için hiçbir şey yapılmıyor ve bu memlekette çözüm olmadan bir şey olmaz algısını yaratıyor" dedi.

Anayasa değişikliği sürecinde geçici 10. Madde'den dolayı itiraf edenlerin, anayasa referandumu geçtikten sonra söz konusu yasanın gündeme bile getirilmediğini kaydetti. Erhürman, "Anayasa tartışmaları bitti! Madem bu madde o kadar önemliydi niye Anayasa tartışmaları bitti biteli kimse bunu ağzına almıyor? Niye kimse Meclis'te bunu gündeme getirmiyor. Bir konuyu sen Anayasa'nın reddedilmesi konusu haline getireceksin ve bunu çok büyük bir mesele olarak algılayacaksın. Senden beklenen, eğer ciddiysen o zaman bu tartışmayı devam ettirirsin ve telebini dile getirmeye devam edersin. Yazmıyorsan o zaman ben seni ciddiye alamam" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.