İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Asgari ücrette vahim tablo!

Asgari ücrette vahim tablo!

Dünya standardı yüzde 10 ilâ 15'le sınırlı iken KKTC'de çalışanların yarısı "asgari ücretle" geçimini sağlamak zorunda kalıyor… Üstelik bu orana kamu ve belediye çalışanları da dâhil…

Yayın Tarihi: 24/10/14 10:37
okuma süresi: 3 dak.
Asgari ücrette vahim tablo!
A- A A+

Asgari Ücrette tıkanan süreci değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ülkemizde çalışanların yüzde 47.65'inin "asgari ücretle" çalıştığını, üstelik bu oran içinde kamu ve belediye çalışanlarının da olduğunu açıkladı. "Vahim bir tablo! Bu durum değişmeli" diyen Bakan Gürpınar'ın ifade ettiğine göre yalnızca özel sektör düşünüldüğünde bu oran yüzde ellinin de üzerinde…

Öte yandan Bakan Aziz Gürpınar, asgari ücretin önümüzdeki hafta netleşeceğini, aksi halde gecikilmiş olacağını, görüşmelerde mutabakata yakın olunduğunu belirterek komisyonda gelinen tıkanma durumuna karşı hükümetin yasa nedeniyle manevra alanı olmadığını kaydetti.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Dünya standardı yüzde 10 ilâ 15'le sınırlı iken KKTC'de çalışanların yarısı "asgari ücretle" geçimini sağlamak zorunda kalıyor… Üstelik bu orana kamu ve belediye çalışanları da dâhil…

Asgari Ücrette tıkanan süreci Sim TV'de katıldığı "Öğlen Postası"nda değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ülkemizde çalışanların yüzde 47.65'inin "asgari ücretle" çalıştığını, üstelik bu oran içinde kamu ve belediye çalışanlarının da olduğunu açıkladı.

"Vahim bir tablo! Ve bu durum değişmeli…" diyen Bakan Aziz Gürpınar'ın ifade ettiğine göre yalnızca özel sektör düşünüldüğünde bu oran yüzde ellinin de üzerinde…

Asgari ücret netleşiyor… Önümüzdeki hafta kritik dönemeç..

Bakan Aziz Gürpınar, asgari ücretin önümüzdeki hafta netleşeceğini, aksi halde gecikilmiş olacağını, görüşmelerde mutabakata yakın olunduğunu belirterek komisyonda gelinen tıkanma durumuna karşı hükümetin yasa nedeniyle manevra alanı olmadığını kaydetti.

Bakan Gürpınar, "önümüzdeki hafta netleşiyor. Görüşmeler o yönde. Zaten önümüzdeki hafta son haftadır. Sonra Kasım Ayı giriyor. Rakamlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Bir soru üzerine, İşçi tarafının 2 Bin TL ve Bin 925 TL önerdiğini kaydeden Gürpınar, yeni asgari ücretin devletin önerdiği rakamdan yüksek olacağını da sözlerine ekledi.

Vahim Tablo: KKTC'nin %48'i asgari ücretli

Gürpınar, ülkemizdeki asgari ücretli oranının yüzde 47.65'lik bir oranda olduğunu oysa dünyada bu oranın %10-15 arasında kaldığını, üstelik ülkemizdeki bu oran içinde belediye ve bazı kamu çalışanlarının da olduğunu, yalnızca özel sektör ele alındığında ise asgari ücretlinin %48'inde üzerinde olduğunu belirtti.

"Biz hep asgari ücretle ilgili rakamları konuşuyor ve tartışıyoruz oysa asgari ücretliye ilişkin oran vahim. Bunun değişmesi gerek" diyen Gürpınar, asgari ücretle ilgili ele alınması gereken esas konunun bu oran olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.