İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Fransa, Güney Kıbrıs'a "güçlü desteğini" ifade etti

Fransa, Güney Kıbrıs'a "güçlü desteğini" ifade etti

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, ülkesinin Güney Kıbrıs'ın kendi Münhasır Ekonomik Bölgesindeki egemenlik haklarını kullanması konusunda "güçlü desteğini" ifade etti.

Yayın Tarihi: 31/10/14 08:15
okuma süresi: 2 dak.
Fransa, Güney Kıbrıs'a "güçlü desteğini" ifade etti
A- A A+

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides, yaptığı yazılı açıklamada, Francois Hollande'ın Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades tarafından 7 Ekim'de gönderilen mektubuna yanıtında, Fransa'nın konuyla ilgili politikasının kesin ve net olduğunu vurguladığını söyledi.

Sözcü, "Fransa'nın Kıbrıs Cumhuriyeti'nin doğal kaynaklarını kullanma hakkı yanı sıra Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması ilkeleri konusunda da kesin ve net pozisyonları Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından açık ve resmi bir şekilde ifade edilmesini Kıbrıs Hükümeti memnuniyetle karşıladı" dedi.

Açıklamada, Hollande'ın Türkiye dâhil tüm ülkelerin Uluslararası hukuka ve özellikle Deniz Hukukuna saygı göstermesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

Sözcü, "Fransa Cumhurbaşkanı'nın ülkesinin Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün BM kararları çerçevesinde olması gerektiği politikasının tekrarlanması ve "ancak müzakereler yoluyla bir çözümün her iki toplumun yararına, Kıbrıs doğal kaynaklarının paylaşımını sağlayacak. Bu aynı zamanda Kıbrıslı Türklere ilettiğimiz mesajdır" ifadesini Kıbrıs hükümetinin memnuniyetle karşıladığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.