İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çocuklar "yetki" kurbanı

Çocuklar “yetki”  kurbanı

Meral Eroğlu'nun himayesinde başlatılan Çocuk Odaklı Toplum Projesi kapsamında yer alan Çocuk İzlem Merkezi, istismar ve ihmal mağduru çocukların, ruh ve beden sağlığını korumayı hedefliyordu ancak merkez, yetki tartışmalarının kurbanı oldu.

Yayın Tarihi: 31/10/14 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Çocuklar “yetki”  kurbanı
A- A A+

Konuyla ilgili bilgi veren Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, söz konusu yasa önerisinin komitede iki kez ele alındığını ancak kurulması öngörülen Çocuk İzlem Merkezi'nin hangi bakanlığın bünyesinde örgütleneceği konusunda yaşanan belirsizlikler nedeniyle görüşmelerin durduğunu anlattı.

Erhürman, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın bir araya gelerek yaşanan idari karmaşayı çözmeleri gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Cinsel, fiziksel ve duygusal istismar ile ihmale uğramış çocuklara, bilinçli ve etkin müdahale edilmesini sağlamak amacıyla, ilgili tüm kurumların işbirliği içinde çalışacağı mekanizmayı kurmak ve mağdur çocuğun süreci en az zararla atlatmasını sxağlamak amacıyla kurulması hedeflenen Çocuk İzlem Merkezi, yetki karmaşasına takıldı.

Sorumlu bakanlık belirlenemedi

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nin gündeminde bulunan, ancak idari açıdan hangi bakanlığa bağlı olacağı konusunda bir karara varılamayan "Çocuk İzlem Merkezi Yasa Önerisi", yaşanan yetki karmaşası nedeniyle bir köşede duruyor.

Çocuk İzlem Merkezi'nin hangi bakanlık bünyesinde örgütleneceğine karar verilmesi durumunda, öneri yeniden ele alınacak ve yasalaşması yönünde çalışmalar devam edecek.

İstismar ve ihmal şüpheleri ile ilgili durumlarda işlem yapmak üzere, Çocuk İzlem Merkezi kurulmasını öngören Yasa Önerisi, "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme (Onay) Yasası" ve "Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi (Onay) Yasası'nın" öngördüğü ilkelerin iç mevzuatımıza yansıtılmasına büyük katkı sağlayacak nitelikte…

Yasa Önerisi komitede, sorumlunun belirlenmesini bekliyor

Yasa Önerisi'nin bulunduğu aşama ve yasalaşması yönünde karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, çalışmaların sekteye uğramasının nedeni olarak Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığını işaret etti.

Erhürman, 2013 yılı içinde DP-UG Milletvekilleri tarafından sunulan yasa önerisinin, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nde iki kez görüşüldüğünü, ancak kurulması öngörülen Çocuk İzlem Merkezi'nin hangi bakanlığın bünyesinde örgütleneceği konusunda yaşanan belirsizlikler nedeniyle görüşmelerin durduğunu söyledi.

"Başbakanlık, Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı karmaşayı çözmeli"

Erhürman, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın bir araya gelerek yaşanan idari karmaşayı çözmeleri ve İzlem Merkezi'nin kimin bünyesinde kurulacağını belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Meral Eroğlu, Çocuk İzlem Merkezi'ni bir yıl önce müjdelemişti

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu, 23 Eylül 2013 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hazırlanan Çocuk Odaklı Toplum Projesi ile ilgili basına bilgi vermişti. Meral Eroğlu, bu proje kapsamında bir de Çocuk İzlem Merkezi kurulmasını hedeflediklerini ve konuyla ilgili Tasarı ve Tüzüklerin mevzuatımıza kazandırılma noktasında olduğunu duyurmuştu.

Eroğlu, kurulacak Çocuk İzlem Merkezi'nin suçun mağduru olan çocuklara hizmet vereceğini belirterek, merkezin, mağdur çocukların soruşturma ve yargı sürecinde ikinci kez mağduriyetinin önlenmesini sağlayacağını anlatmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.