İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kooperatif Merkez Bankası vurgununa 17 bin TL para cezası

Kooperatif Merkez Bankası vurgununa 17 bin TL para cezası

Kooperatif Merkez Bankası Girne Şubesi'ndeki 250 bin TL'lik vurgun olayı ile ilgili Girne Kaza Mahkemesi'nde "Sahte belge düzenleme, sahtekarlıkla para temini" yargılanan sanık Emine Karaböcü hakkındaki karar dün açıklandı. Sanık Karaböcü 17 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 01/11/14 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Kooperatif Merkez Bankası vurgununa 17 bin TL para cezası
A- A A+

Abbas ELMAS

Kararı okuyan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Emine Karaböcü'nün "Sahte belge düzenleme, Sahtekarlıkla para temini" başta olmak üzere toplam 65 davadan yargılandığını söyledi. Yasa koyucuların işlenen 1'den 64'e kadar olan davalara 8 yıla kadar hapis cezası, 65'inci davaya ise 5 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü ifade eden Ulutekin, sanığın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini kaydetti.

Sanık hakkındaki tüm ağırlaştırıcı ve hafifleştirici unsurları göz önünde bulundurduğunu aktaran Ulutekin, sanığın Kooperatif Merkez Bankası Girne Şubesi müşterilerinin hesaplarından hamiline geçirdiği yaklaşık 3 yüz bin TL'lik miktarı yeniden hesaplarına yatırmasının ve müşterilerin şikayetlerini geri çekmelerinin hakkında hafifletici unsur olarak göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Sanığın iki çocuğu olduğunu, birinin askerde, diğerinin ise öğrenci olduğunu kaydeden Ulutekin, sanığa ceza takdir ederken hürriyeti bağlayıcı bir cezayı uygun ve adil bulmadığını kaydetti. Sanığının toplam 65 davadan yargılandığını da hatırlatan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, sanığın işlediği 1, 2, 3 ve 4'üncü davalardan 15 bin TL, 65'inci davadan ise 2 bin TL para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Sanığa verilen para cezasının derhal ödenmesini emreden Ulutekin, para cezalarının derhal ödenmemesi halinde sanığın 3 ay cezaevine gönderilmesine direktif verdi.

Kararın açıklamasının ardından sanık Emine Karaböc^ü salon dışında bekleyen ailesine sarılarak ağladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.