İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy: "Sivil otorite, militer unsurlara görevini hatırlatmalı"

Akansoy: "Sivil otorite, militer unsurlara görevini hatırlatmalı"

CTP-BG milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklama ile15 Kasım törenlerinde pankart açmak isteyenlere yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Akansoy yaşanan tüm kişilerin protesto hakkının anayasadan kaynaklandığını kaydederek, Polis'in resmen siyasi taraf olduğuna dikkat çekerek, sivil otoritenin militer unsurlara görev ve sorumluluklarını hatırlatması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 17/11/14 08:12
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy: "Sivil otorite, militer unsurlara görevini hatırlatmalı"
A- A A+

Hasan YIKICI

Yaşanan olayın demokrasi ve insan haklarının ayaklar altına alındığının açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Akansoy, "Polis resmen siyasi taraf olmuş, devlet sadece bazı kesimlere düşüncelerini açıklama hakkı tanıdığını açıkça göstermiştir. 29 Ekim törenlerinde, 'Vicdani Redde Hayır' ve 'Askerlik Namustur' yazılı pankartlar açan grubu güzelce tolere eden Polis yönetimi, 15 Kasım törenlerinde gençlerin açmak istediği, 'Yurt Ödevimiz Barış, Vicdani Ret Hakkımız' yazılı pankartları daha açılmadan yok ederek, nasıl bir ülkede yaşadığımızı herkese göstermiştir" dedi.

"Sivil otorite militer unsurlara görevini hatırlatmalı"

Yurttaşların protesto haklarını anayasadan aldıklarının altını çizen Akansoy "bu tür bir çifte standarta izin verilemez. Verilmemelidir!" diyerek, konu ile ilgili olarak derhal soruşturma açılmasını ve sivil otoritenin militer unsurlara görev ve sorunluluğunu açıkça hatırlatması gerektiğini savundu. Akansoy şöyle konuştu: "Konu ile ilgili derhal soruşturma açılmalı, sivil otorite, militer unsurlara görev ve sorumluluklarını açıkça hatırlatmalıdır."

"Vicdani Ret insan hakkıdır!"

Olayın bir diğer boyutunun ise Vicdani Redin bir insan hakkı olduğunu ifade eden Akansoy, "Bin yıl önceki uygarlıklardan gelen ve son yüzyıl içerisinde ise neredeyse tüm medeni dünya ülkelerinde teslim edilmiş olan Vicdani Ret hakkı için Meclis'de de çalışmaları sürmektedir. Birileri bu ülkede bu hakkı reddedebilir, demokrasi, insan hakları ve barışla değil, militer düşünce ile kendi varlığını sağlayacağına inanabilir. Ancak Uluslararası hukukta bu denli yer etmiş olan, öne çıkmış olan bir konunun mutlaka bizde de yaygınlaşacağı unutulmasın. Vicdani red, 21. Yüzyılda demokrat olmanın önemli bir işaretidir. Gizlenmeye saklanmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

"Barış ve demokrasi yönünde ortak tavır alınması çok önemlidir!"

"Demokratikleşme ve sivilleşme konusunda, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Akansoy, Bilinmelidir ki, demokrasi ve insan haklarının gelişip kurumsallaşması; hukukun üstünlüğünün sağlanması ve Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yöneteceği bir düzen kurulması için kararlılıkla çalışacağız" dedi.

Tüm demokrasi güçlerinin dayanışmasının önemine dikkat çeken Akansoy, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Akansoy, "Bu yönde tüm demokrasi güçlerinin dayanışma olması, barış ve demokrasi yönünde ortak tavır alması çok önemlidir. Bir an önce konu ile ilgili soruşturma açılmalıdır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.