İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Barış Eğitimi Merkezi'nde barış tohumları ekildi

Barış Eğitimi Merkezi’nde barış tohumları ekildi

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği "Barış Kültürü için Eğitim" Projesi kapsamında yeni kurulmakta olan Barış Eğitimi Merkezi'nde 22 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen bahçe etkinliği çocuklar ve yetişkinleri biraraya getirdi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 07:35
okuma süresi: 3 dak.
Barış Eğitimi Merkezi’nde barış tohumları ekildi
A- A A+

Kıbrıs'ta Barış Kültürü'nün oluşturulması için uzun yıllardır çokkültürlü aktivite ve projeleri ile faaliyet gösteren POST Araştırma Enstitüsü (POSTRI) ve Tarihsel Dialog ve Araştırma Derneği (AHDR), Avrupa Birliği'nin desteğiyle, birlikte yürüttükleri "Barış Kültürü için Eğitim" Projesi kapsamında yeni kurulmakta olan Barış Eğitimi Merkezi'nin bahçesinin düzenlenmesi ve güzelleştirilmesi için anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Proje ekibi, dernek üyeleri ve barış dostlarının eğlenceli bir ortamda bir araya geldiği bahçe etkinliğine çocuklar da katılarak çeşitli çicek, bitki ve ağaçların ekilmesine yardım ettiler. Proje İdari İşler Sorumlusu Rana Feridun "Günün en anlamlı olayı, yetişkinlerin barış sembolu olarak daha sonra ekmek için bir kenara bıraktığı zeytin fidanının çocuklar tarafından alınarak kendi çabalarıyla ekilmesiydi," dedi. Katılımıcılar, olayın sembolik önemine vurgu yaparak, barışın yeni nesilin elleriyle yetiştirileceği yönünde yorum ve temennilerde bulundular.

İleride bir çok eğitimsel ve kültürel aktivitelerin yapılması planlanan bahçedeki ekim ve dikim faaliyetleri geleneksel Kıbrıs kebap çeşitlerinin beraberce hazırlanıp pişirilmesi ile devam etti. Etkinlik üzerine konuşan Proje Yöneticisi Mehveş Beyidoğlu: "Zeytin fidanının bahçemize çocuklar tarafından dikilmesi, Kıbrıs'ta barış ümidini temsil eden kalıcı bir sembol olmuştur. Çocuklar kendilerine sunulan araçlarla bilinç ve kültür geliştirir, biz de projemizin eğitim faaliyetleri aracılığıyla onların ellerine barış kültürünü yeşertip sürdürülebilir hale getirebilecekleri araçlar vermeyi hedefliyoruz".

POST Araştırma Enstitüsü (POST RI) binasında faaliyet gösterecek olan Barış Eğitimi Merkezi'nin açılışının 2015 yılında yapılması bekleniyor. Merkezde çeşitli eğitimsel ve akademik eserler içeren bir kütüphane ve bilişim teknolojileri ile donatılmış bir konferans odası bulunacaktır. 14 Ferruh Cambaz Sok. Köşklüçiftlik, Lefkoşa adresinde faaliyet gösterecek olan merkez eğitimci, araştırmacı ve ilgi duyan tüm bireylerin Barış Kültürü üzerine yapılmış yayınları inceleyebilecekleri ve bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacakları, çeşitli araştırmalar, grup toplantıları, seminerler, atölye çalışmaları ve gösterimlerin gerçekleştirilebileceği bir ortam sunmaktdır. Merkez ayrıca, çocuklara yönelik alternatif kitaplar bulundurup, ufuklarını genişetmek amacıyla katılımcı aktiviteler düzenleyecektir. Merkez hakkında daha fazla bilgi için 2276843 numaralı telefondan POST
Araştırma Enstitüsü'ne ulaşabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.