İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Lidington: "Çözüm için cesur bir liderlik anlayışına ihtiyaç vardır"

Lidington: "Çözüm için cesur bir liderlik anlayışına ihtiyaç vardır"

Dün akşam gerçekleştirilen toplantıda iş dünyası, basın, akademi ve sivil toplum çevrelerinin önde gelen genç Kıbrıslı Türk temsilcilerine hitap eden İngiltere'nin Avrupa Bakanı Rt Hon David Mr Lidington, Kıbrıs ve İngiltere arasındaki güçlü bağlara atıfta bulunarak II. Dünya Savaşı'nda İngiliz ordusunda görev yapan Kıbrıslı Türklere de şükranlarını sundu.

Yayın Tarihi: 27/11/14 12:23
okuma süresi: 2 dak.
Lidington: "Çözüm için cesur bir liderlik anlayışına ihtiyaç vardır"
A- A A+

Çeviri: Beran Dağtaş – Kıbrıs Postası

Lidington yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Aramızdaki derin ve geniş bağlar bugün sahip olduğumuz kültürel, tarihsel ve eğitimsel ilişkilerin temelidir. Bu anma ayında ortak tarihimize bir göz attık ve II. Dünya Savaş'ında İngiliz askerlerle omuz omuza savaşan Kıbrıslı gazileri de şükranla hatırladık."

Kıbrıs'ta çözüm üzerine ise Lidington, anlaşma olmamasının kimsenin çıkarına olmadığını söyleyerek her iki tarafın da bir an evvel müzakere masasına dönmesi gerektiğine vurgu yaptı. Lindington, "İngiliz Hükümeti bütün Kıbrıslıların birlikte yaşayıp, çalışıp gelişebileceği ve birleşik bir Kıbrıs'ta AB vatandaşları olarak yaşayabileceği bir gelecek inancına bağlılığını sürdürmektedir. Hepimiz biliyoruz ki bunun gerçekleşmesi cesur bir liderlik anlayışına ihtiyaç vardır. Biliyoruz ki, bu her iki toplum için de zorlu kararlar ve fedakarlıklar gerektirmektedir. Ayni zamanda iki toplumun liderleri de bize istedikleri şeyin bu olduğunu ve bu yönde çaba sarf etmeye kararlı oluklarını söylemektedirler. İngiltere, liderlerin ve BM'nin çabalarına destek vermek için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edecektir" dedi.

Lidington sözlerini şöyle devam etti: "Bu akşam, bu salonda, aralarında Stelyos Vakfı ödülünün sahipleri ve İş Kadınları Derneği'nin üyelerinin de bulunduğu birçok genç toplum liderini görmekten ayrıca bir memnuniyet duyuyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bizler, bu gençlerin ve kadınların Kıbrıs sorununun çözümünde daha büyük bir rol oynadığını görmek istiyoruz. Umarın sizler bu vizyonun gerçekleşmesi için yürütülen mücadeleye katkınızı koymaya devam edersiniz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.