İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği'nden YDÜ'ye işbirliği çağrısı...

Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği’nden YDܒye işbirliği çağrısı...

Dr. Gardiyanoğlu: Serbest çalışan hekimlerin akademik yükselmelerinin önünün açılması ile insanımızın hekim ve hastane seçme hakkı için ortak mücadele edelim.

Yayın Tarihi: 10/12/14 09:00
okuma süresi: 6 dak.
Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği’nden YDܒye işbirliği çağrısı...
A- A A+

Dr. Remzi Gardiyanoğlu Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği yönetim kurulu üyleri YDÜ Hayvan hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu ve yönetim kurulu üyleri YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek hastanenin faaliyetleri ve kabiliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Savaşan; Toplum Sağlığı Için "Tek Sağlık Konsepti" Hayati Öneme Haiz…

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in ana hedefinin sağlıkta toplumun tümünü kucaklayabilecek bir yapı oluşturmak olduğunu ifade eden Ahmet Savaşan, "İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığı düşünüldüğünde, hayvan sağlığının küresel sağlık açısından çok önemli olduğu görülmektedir. Buradan hareketle insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak da son derece yerinde olacaktır. İşte bu nedenle bugün Dünyada "Tek Sağlık Konsepti" nin önemi her zeminde bilimsel otoritelerce gündeme getirilmektedir. Tek Sağlık, sağlıklı insan için sağlıklı hayvanın gerekliliği üzerine şekillenmekte, yüksek kalitedeki hayvan sağlığının insan sağlığı ve refahı üzerine olumlu etkileri vurgulanmaktadır. Tek Sağlık Konsepti'nde başarının elde edilmesi için hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlere önemli sorumlulukların düştüğü de aşikardır. Bu bilinç ile hareket eden ve sağlığı bir bütün olarak gören Dr. Suat İ. Günsel ülkemize veteriner fakültesi ile tam donanımlı hayvan hastanesini kazandırmıştır" dedi.

Prof. Dr. Esendal; Ada'da Zorlu Hastalıkların Kökünü Kazıyacağız...

Prof. Dr. Esendal, dünyada ve Avrupa'daki sistemi de anlatarak, şehirlerin büyümesiyle fakültelerin şehir merkezlerinde kaldığını ve hastanelere dışardan hayvan getirilmesinin zorlaştığını dile getirdi. Çiftlik hayvanlarına ait hastalıkların teşhis ve tedavisi için gerekli laboratuvar altyapısını oluşturduklarını söyelen Prof. Dr. Esendal, Ada'da zorlu hastalıkların kökünü kazıma hedefini taşıdıklarını vurguladı.

Ergene: Halkımızın Hayvansal Temelli Hastalıklardan Korunması Ana Hedefimizdir...

YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise hayvan sağlığı konusunda sorunlara değinerek, ülkemizdeki önlemler konusundaki yetersizliklere dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Ergene, YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi'nin ana hedefleri arasında halkın hayvansal temelli hastalıklardan korunması için tedbirlerin alınması, hayvan bakımı ve koruyucu hekimlik alanlarında faaliyet göstermek olduğunu dile getirdi.

Hayvan Sağlığı Halk Sağlığı Açısından Çok Önemlidir…

Ergene "hayvan sağlığı hayvancılık sektörü ve halk sağlığı açısından çok önemlidir. YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi olarak bizlerin sorun oluşturan hastalık ve zararlıları en kısa süre içinde kontrol altına alarak yok edilmesi, hayvan sağlığı ve refahının sağlanması, salgın hayvan hastalıklarıyla mücadele edilmesi, hayvanlardan insanlara geçebilen (şarbon, tüberküloz, brusella, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi vs.) hastalıkların kontrol altına alınması ve önlenmesi ile gıda güvenliğinin sağlanması için gereken akademik bilgiye ve gerek laboratuvarlar gerekse de teşhis ve tedavi kabiliyetşerine sahibiz" dedi.

Dr. Gardiyanoğlu; YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel'e Tebriklerini Sundu

Kıbrıs Türk Serbest Çalşan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, Birliklerinin KKTC'de kamu dışında çalışan yaklaşık 400 serbest hekimi temsil ettiğini söyleyerek, "YDÜ'nün ayrılmaz bir bütün olan insan ve hayvan sağlığına verdiği değer ve ülkeye uluslar arası standartta hizmet veren tam teşekküllü hastaneler kazandırdığı için Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel şahsında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

YDÜ Geleceğe Yatırım Yapmaktadır...

Dr. Remzi Gardiyanoğlu dört yıl önce insan hastanesini gezerken hissettiklerini bu gün hayvan hastanesini gezerken de hissettiklerini dile getirerek " YDÜ sağlık alanında önemli adımlar atarak KKTC'ye büyük yatırımlar yapıyor. Yapılan bu yatırımlar aslında ülkemizin geleceğine yapılan kıymetli yatırımlardır. Bu kazanımlar ülke insanımız için son derece önemli ve değerlidir" dedi.

Serbest Çalışan Hekimlerin Akademik Yükselmelerinin Önünün Açılması İle İnsanımızın Hekim Ve Hastane Seçme Hakkı İçin Ortak Mücadele Edelim...

YDÜ'nün sağlık alanında yarattığı imkanlardan gerek insanımız gerekse de serbest çalışan hekimlerimizin en iyi şartlarda ve en doğru şekilde faydalanması gerektiğini vurgulayan Dr. Gardiyanoğlu " bu konularda çalışmalar yapılmalı ve işbirlikleri arttırılmalıdır. Gelin serbest çalışan hekimlerin akademik yükselmelerinin önünün açılması ile insanımızın hekim ve hastane seçme hakkı gibi konularda ortak mücadele edelim. Bizler bu konuda katkı vermeye ve işbirliği yaparak mücadele etmeye hazırız" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.