İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erk'ten Akkuyu açıklaması: "Niye yapıyorsun diye soracak halimiz yoktur"

Erk'ten Akkuyu açıklaması: "Niye yapıyorsun diye soracak halimiz yoktur"

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kanal Sim'de, Damla Dabiş'in sunduğu Radyo Gazetesi programında Akkuyu'ya kurulacak nükleer santralle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 18/12/14 10:42
okuma süresi: 2 dak.
Erk'ten Akkuyu açıklaması: "Niye yapıyorsun diye soracak halimiz yoktur"
A- A A+

Hasan Yıkıcı

Bir devletin yaptığı herhangi bir şeye başka bir devletin 'yapma' demek hakkının olmadığını sandığını ifade eden Erk, "öyle bir uluslararası yasa olduğunu sanmıyorum" dedi.

Avrupa Birliği'nden nükleer santrallerin sadece koşullarında etkili düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Erk, "Bir kaza olması halinde bizi etkileyecek ama Türkiye'deki insanları da etkileyecek. Bizden daha fazla insanı var. Türkiye'nin bize karşı da kendi insanlarına karşı da sorumluluğu var. Bizi öncelikli düşünmeye bilir ama kendi insanlarını da düşünmesi gerekir" dedi.

"Her santral Çernobil değil"

Geçmişte nükleer santrallerde meydana gelen kaza ve sızıntıları ihmal ve insan kusuruna bağlayan Erk, "Bütün nükleer santraller bütün insanları etkilemedi. Çernobil'i, Japonya'yı yaşamayan santraller var" dedi.

Akkuyu'ya kurulacak olan nükleer santralde "kurulurken de çalıştırılırken de bütün güvenlik önlemleri alınmalı" diyen Erk, "Engelleme yetkimiz, 'niye yapıyorsun' diye soracak halimiz yoktur" dedi.

"Yetkimiz yok!"

Hükümetin konuyla ilgili olarak temas yapması konusunda ise Erk, "biz böyle bir teması yapmaya ne yetkiliyiz ne de ilgili tarafız. Böyle bir şey devletten devlete olur. Bunu ilk yapması gereken cumhurbaşkanıdır. İkincil olarak da hükümet. Devlet olarak bir talep olacaksa bunu ilk iletmesi gereken Cumhurbaşkanıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.