İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Cumhuriyet Meclisi'nde gerginlik: Oturuma 10 dakika ara

Cumhuriyet Meclisi'nde gerginlik: Oturuma 10 dakika ara

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu'ndan bir grup CTP Milletvekili Doğuş Derya'ya destek belirtmek için Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis salonuna girerek eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 18/12/14 14:53
okuma süresi: 2 dak.
Cumhuriyet Meclisi'nde gerginlik: Oturuma 10 dakika ara
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan Yıkıcı / Deniz Abidin

Mor kıyafetleri ile Cumhuriyet Meclisi'ne giren sendikacı ve eylemciler, "Susmayacağız, şiddeti haykıracağız" pankartını Meclis'te açınca, Meclis güvenlikleri olaya müdahale etti!

Ağızları bantlı bir şekilde Meclis'te pankart açan eylemciler, yaşanan gerginlik sonrası dışarıya alındı. Meclis oturumuna 10 dakika ara verildi. Bu arada, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ve Lefkoşa milletvekili Mehmet Çakıcı da, vekil koltuğundan eylemcilere alkışları ile destek verdi.

Meclis güvenliğinin eylemcilere ziyaretçi giriş kapısında müdahale ettiği gözlemlenirken, giriş kapısında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Eylemciler, UBP Milletvekili Zorlu Töre'yi salona davet ettiler. Milletvekili Doğuş Derya, eylemcilerin yanına giderek, kısa bir açıklama yaptı. Derya, eylem yapan eylemcilere teşekkür ederek, Kıbrıs'ta yaşanacak barış sürecinde mutlaka tecavüzcülerin yargılanacağını belirtti.

Gerginliğin yatışması ile Meclis Salonu'nda "kadınlar tecavüzle susturulamaz", "Doğuş Derya yalnız değildir.", "Kadınlar birlik olsa dünya yerinden oynar" şeklinde sloganlar atan eylemcilere, Asım Akansoy, Fazilet Özdenefe de katıldı.

Milletvekillerinin şaşkınlığı ise gözlerden kaçmadı. Sloganların ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.