İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan:"Şeytanca planlar"

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan:"Şeytanca planlar"

Protokol Masası'na şimdiden gölge düştü. Maliye Bakanlığı ile kamuda yetkili sendikalar arasında kamuda maaş artışı ve özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerin ele alınacağı Protokol Masası öncesinde Maliye Bakanı Zeren Mungan'ın maaş artışının hayat pahalılığı düzeyinde olacağı açıklaması, Kıbrıs Türk Amme Memurları Senikası'nca tepkiyle karşılandı.

Yayın Tarihi: 20/12/14 09:11
okuma süresi: 4 dak.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan:"Şeytanca planlar"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Kıbrıs Postası'na konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, DPÖ'nün hayat pahalılığı rakamlarını açıklamasına kısa bir süre kala akaryakıt ve tüpgaz fiyatlarında indirime gidilmesinin, hayat pahalılığı oranlarını düşürmeyi öngören şeytanca bir planın parçası olduğunu iddia ederek "Bunları düşürmek, kısa vadeli olarak hayat pahalılığının eksi çıkmasını sağlayacak. Bunlar şeytanca planlardır. Bu da hükümetin çalışanlarla ilgili niyetinin hiç de iyi olmadığını gösteriyor" dedi.

Bakanlığın gelecek hafta içerisinde yetkili sendikaları Protokol Masası'na çağıracağı duyumunu aldıklarını da ifade eden Kaptan, sendikaların 22 Aralık Pazartesi günü toplanarak durum değerlendirmesi yapacaklarının altını çizdi.

Kamuda örgütlü sendikalar Kamu-Sen, KTAMS, KTOEÖS ve KTÖS yetkililerinin önceki gün Maliye Bakanlığı önünde Bakan Zeren Mungan'ı kamuda maaş artışı ve özlük haklarıyla ilgili düzenlemeleri içeren Protokol Masası'na çağırmak için düzenlediği eylemin ardından dün Bakan Mungan'ın BRTK'da katıldığı bir programda yaptığı maaş artışının hayat pahalılığı düzeyinde olacağı açıklaması, tepki çekti.

Yetkili sendikalardan KTAMS, Bakan Mugan'ın maaş artışının hayat pahalılığı düzeyinde olacağını açıklamasının ardından Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı.

"Hayat pahalılığının eksi çıkmasını sağlayacaklar"

Geçtiğimiz yıl Protokol Masası görüşmelerinde Bakan Mungan'ın kamu çalışanları ve emekli maaşlarında yüzde 6.89 olan Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki hayat pahalılığı artışının brüt olarakl yansıtılacağını açıklamasının ardından, sendikaların hükümeti "dalga geçmekle" itham ettiğini anımsatılması ve Bakan'ın son açıklamasını nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımız veya Başbakanımız, kafa karıştırmaya dönük çeşitli açıklamalar yapıyorlar. Başbakan eşit maaş artışından bahsediyor, ertesi gün Bakan hayat pahalılığı oranında diyor. Bu insanlarla ciddi anlamda alay etmektir. Maaşlar üzerinde ve alım gücüyle ilgili olarak da, bu tür açıklamalar hem çalışanları hem de ekonomik sıkıntı çekenleri büyük oranda etkilemektedir.

Şeytanca planlar yapılmaktadır. DPÖ hayat pahalılığını ayın 5'inde, 15'ide ve 25'inde yapmaktadır. Bugün ayın 19'u ve önümüzdeki günlerde hayat pahalılığıının açıklanacağını göz önünde bulundurduğumuzda, bunu en çok benzin, mazot ve tüp gaz belirler. Bunları düşürmek, kısa vadeli olarak hayat pahalılığının eksi çıkmasını sağlayacak. Bunlar şeytanca planlardır. Bu da hükümetin çalışanlarla ilgili niyetinin hiç de iyi olmadığını gösteriyor. Emeğin yanında değil daha çok sermayenin yanında bir görüntü izlemektedir. "

"Daha büyük sefaletler karşı karşıya kalınacak"

Kaptan, bundan sonraki maaş artışının temmuz ayında gerçekleştirileceğini de anımsatarak, akaryakıt ürünlerinde ve tüpgaz fiyatlarındaki düşüşün de yeni yıl sonrasında yeniden artışa geçeceğini savundu.

Kaptan, "Bir yandan maaş artışının olmaması, diğer yandan asgari ücretin açlık sınırının altında olması, bu yapılacak olan yeni yıl sonrası entrikalarla çalışanlar daha büyük sefalatlarle karşı karşıya kalacaklardır" dedi.

Sendikalar toplanıyor

Aldıkları bilgilere göre Bakan Mungan'ın gelecek hafta Protokol Masası'nı toplayacağını kaydeden Kaptan, bu nedenle kamuda yetkili sendikaların da değerlendirme için 22 Aralık Pazartesi günü toplanacağını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.