İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Komünist Emek Hareketi: "Kahrolsun 19 Aralık Faşizmi! F Tipi Zindanları Kapatılsın!"

Komünist Emek Hareketi: "Kahrolsun 19 Aralık Faşizmi! F Tipi Zindanları Kapatılsın!"

Komünist Emek Hareketi dün akşam saat 19.30'da TC Elçiliği önünde 19-22 Aralık 2000'de TC Devleti Hapishanelerinde "hayata dönüş operasyonu" adı altında yapılan faşist saldırıyı protesto etmek için bir eylem düzenledi.

Yayın Tarihi: 20/12/14 09:15
okuma süresi: 4 dak.
Komünist Emek Hareketi: "Kahrolsun 19 Aralık Faşizmi! F Tipi Zindanları Kapatılsın!"
A- A A+

Eyleme 19 Aralık Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Ardından basın açıklamasının okunduğu eylemde "devrim şehitleri onurumuzdur", "yaşasın devrimci dayanışmamız", "f tipi zindanları kapatılsın", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı. Eylemede okunan basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Hayata dönüş operasyonu"; Türkiye'de cezaevlerindeki devrimcilerin F tipi hücre sistemine ve tecrit uygulamasına karşı direnmek için; 20 Ekim'de başlattıkları açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine karşı, 19 Aralık 2000 tarihinde, 20 cezaevine birden yapılan, 6'sı kadın 28 tane devrimci'nin yakılarak, gazla zehirlenerek ve ağır silahlarla vurularak katledildiği, yüzlerce kişinin yaralandığı, yaklaşık 10.000 güvenlik görevlisi tarafından gerçekleştirilen faşist operasyonlara verilen "resmi" addır.

Operasyonun ardından 154 hükümlü hakkında da, faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek, isyan ve intihara azmettirmek suçlarından ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı.

154 hükümlü hakkında açılan davada, 2005'te Ağır Ceza Mahkemesi delil durumlarını dikkate alarak, tutuklu yargılanan yedi hükümlü'nun tahliye kararı onaylanmıştı.

Sözde adına 'Hayata Dönüş' operasyonu denen saldırının; Adli Tıp raporlarını yayınladığı için Radikal Gazetesi'ne dava açılmıştı ve İstanbul 5 No'lu DGM'de görülen duruşmada Radikal Gazetesi yetkilileri beraat etmişlerdi.

Operasyonda görev alanlar hakkında açılan ve hâlen süren birçok dava bulunuyor.

Ayrıca "fiziksel işkencenin, keyfi uygulamaların ve tecrit'in" hala daha ağırlaştırılarak sürdüğü; F tipi cezaevlerinin siyasi mimarlarından olan ve Operasyon sırasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ali Suat Ertosun'a 2004 yılında AK Parti hükûmeti kararıyla dönemin Devlet Bakanı Cemil Çiçek tarafından 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' verilmişti.

2000'de başlayan Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nde, 22 Ocak 2007'de, 122 şehitle zafer kazanıldı. 122 şehit, dünyada en uzun süreli ölüm orucunu gerçekleştirerek yeni gelenekler ve kazanımlar bıraktı. 122'ler başta Anadolu Halklarına ve Dünya Halklarına insanın yenilmez iradi gücünü gösterdiler.

19-22 Aralık'taki direnişle, mücadeleye devam eden devrimciler F tiplerinde de yeni gelenekler yaratmaya hala devam ediyorlar. 19-22 Aralık sonrası tecrit hücrelerine atılan özgür tutsakların bugün başlarının dik olduğunu asla tecrit hücrelerine teslim olmayacağını direnerek ürettikleri birçok üründe görüyoruz.

Bizler Kıbrıs'ta; Kıbrıs Komünist Partisi'nin; kilise ve emperyalizmin emrine giren AKEL revizyonizmine çevrilmezden önce 1926'da kurulduğu onurlu şekli ve Marksist-Leninist ideolojisi ile yürüyen, dünyada enternasyonal mücadele içerisinde de İspanya iç savaşında Franko faşizmine karşı devrimcilerle ve İspanya'nın ezilen onurlu halklarıyla; omuz omuza direnip 14 tane şehit veren; Kıbrıs'ta ve dünyada "Anti-Emperyalist Birleşik Cephe" siyaseti ve hedefi ile yürüyen o dönemin Bolşevik örgütlenmesinin bugünkü devrimci neferleri ve onurlu mirasçılarıyız.

Bizler Anadolu'da ölüm oruçlarında direnerek kendini kurtuluş yolunda feda eden 122'lerin Kıbrıs'taki onurlu sesini ayakta alkışlayan, onların geleneklerini, direnişlerini, mücadele inançlarını, değerlerini kendi geleneğimiz, direnişimiz, inancımız ve değerlerimiz bilen Kıbrıs'ta kavga veren devrimcileriz…

- 122 devrimci şehit onurumuzdur!

- Kahrolsun Faşizm!

- Yaşasın direniş! Yaşasın zafer!

- F Tipi Zindanları Kapatılsın!

- Haklıyız Kazanacağız!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.