İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTAMS: "Hayat pahalılığı ödeneği kaldırıldı, direneceğiz"

KTAMS: "Hayat pahalılığı ödeneği kaldırıldı, direneceğiz"

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası hayat pahalılığı ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 25/12/14 10:15
okuma süresi: 2 dak.
KTAMS: "Hayat pahalılığı ödeneği kaldırıldı, direneceğiz"
A- A A+

CTP-DP hükümeti 22 Aralık 2014 tarihli resmi gazete de yayınlanan yasa gücünde kararname ile kamu görevlilerine, kamu sağlık çalışanlarına, öğretmenlere, sivil savunma teşkilatı çalışanlarına, vakıflar örgütü ve din işleri dairesi çalışanlarına, güvenlik kamu görevlilerine ve emeklilere, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez konsolide edilerek uygulanan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını düzenleyen yasa maddelerini yürürlükten kaldırmıştır.

Bu uygulama ile emeği ile geçinen insanların alım gücü hayat pahalılığı karşısında eriyecektir. Sendikamız yıllarca verilen mücadeleler ile kazanılan bu hakkın elimizden alınmasına asla sessiz kalmayacaktır.

Bu çerçevede sendikamız KTAMS, kamuda yetkili tüm sendikaları 25 Aralık Perşembe saat 17.00'da KTAMS'ta toplantıya davet etmiştir.

Hak budamaya yönelik bu uygulamaya karşı tüm kamu çalışanlarını sendikamız etrafında örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırırız.

Ahmet Kaptan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.