İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Engelli dernekleri Gürpınar'a sorunlarını aktardı

Engelli dernekleri Gürpınar'a sorunlarını aktardı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Günay Kibrit'i kabul etti.

Yayın Tarihi: 25/12/14 17:51
okuma süresi: 2 dak.
Engelli dernekleri Gürpınar'a sorunlarını aktardı
A- A A+

Engellilerin istihdamı ve kamuda çalışan engellilerin sorunlarını Bakan Gürpınar'a aktaran dernek temsilcileri, engellilerin sorunlarının çözülmesi için Gürpınar'dan destek istedi.

Kabulde söz alan Kibrit; kamuda engelli istihdamının en son 2007 yılında yapıldığını anımsattı ve engellilerin iş beklediğini söyledi. Engellileri Koruma , Rehabilite Ve İstihdam Yasası kapsamında toplanması gereken Kamuda Çalışan Engelliler Komitesi'nin uzun yıllardan beri toplanamadığını kaydeden Kibrit, komitenin toplanmasını istedi. Kamuda çalışan engellilerin birçok ayrımcılığa ve haksızlığa maruz kaldığına dikkat çeken Kibrit, kamu çalışanı engellilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu da konuşmasında, engellilerin istihdam sorunun devam ettiğini ifade etti. Engellilere yönelik olarak nakdi yardımlar konusunda değişiklik yapıldığını ancak çalışan engellilerin sorunlarına çözüm bulunmadığını dile getiren Varoğlu, bu sorunların çözülmesini talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında, 2014 yılı içinde engellilerin sorunlarının çözülmesi için önemli adımlar atıldığını, istihdamında çeşitli teşvikler uygulandığını, araç ithalinde uygulanan vergi muafiyetinin kapsamının genişletildiğini belirtti. Bakanlık olarak engellilerin sorunlarının bilincinde olduklarını kaydeden Gürpınar, önemli olanın sorunların adım adım çözümü için hareket etmek olduğunu söyledi.

Gürpınar, 2015 yılı içinde gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışan engellilerin sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.