İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çıralı: "Kamu Reformu hayata geçmeli"

Çıralı: "Kamu Reformu hayata geçmeli"

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, 2014 yılında ekonomik anlamda, özellikle ihracat rakamları ve turizm gelirleri açısından olumlu bir gelişme olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 28/12/14 18:49
okuma süresi: 3 dak.
Çıralı: "Kamu Reformu hayata geçmeli"
A- A A+

Deniz ABİDİN - Kıbrıs Postası

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, 2014 yılında ekonomik anlamdaolumlu bir gelişme olmadığını belirterek, 2015 yılında Kamu Reformunun hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Çıralı, 2015 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine de dikkat çekerek, seçim dönemlerinde her zaman reel politikanın askıya alındığını, popülist politikalara önem verildiğini kaydederek bunun ülke için bir dezavantaj olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, 2014 yılında ekonomik anlamda, özellikle ihracat rakamları ve turizm gelirleri açısından olumlu bir gelişme olmadığını belirtti. Çıralı, 2014 yılında sadece kamu maliyesinde iyileşme yapıldığını söyleyerek, tasarruf tedbirleri ve vergi toplama açısından daha iyi bir durum oluştuğunu ifade etti. Çıralı, ekonomik anlamda önemli denilebilecek hiçbir gelişmenin sağlanmadığını vurguladı.

Çıralı: "Seçim reel politikaları askıya alacak"

Ali Çıralı, 2015 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çekerek, seçim dönemlerinde her zaman reel politikanın askıya alındığını söyledi. Seçim dönemlerinde popülist politikalara önem verildiğini söyleyen Çıralı, bunun ülke için bir dezavantaj olduğunu belirtti. Çıralı, 2015 yılından sanayiciler ve Sanayi Odası olarak beklentilerinin kamu reformunun hayata geçmesi olduğunu ifade etti. Kamu maliyesinde teşkil eden kurumların özelleştirilmesinin gündeme gelmesini beklediklerini dile getiren Ali Çıralı, özel sektörün de iyileştirilmesini beklediklerini belirtti. Çıralı, önem teşkil eden bazı yasaların da ivedilikle geçmesi gerektiğini söyledi. Çıralı, her alanda daha iyi önlemler alınması gerektiğini belirtti.

"Üretimi artıracak tedbirler alınmalı"

Hellimin tescili konusunda 2015 yılında olumlu gelişmeler olması yönünde beklenti içinde olduklarını belirten Çıralı, sektörün yeniden planlanması gerektiğinin altını çizdi. Çıralı, hellimin tescilinde büyük önem taşıyan küçükbaş hayvancılığın devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, üretimi artıracak tedbirlerin alınmasını yeni yılda beklediklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.