Pile'de barışa hain saldırı
<P>4 Türk'ün evi taşlandı Atatürk büstü kirece boyandı. Pile'de, Türklere yönelik aynı gece gerçekleştirilen saldırılarda dört Türk'ün evine ve dükkanına zarar verilirken Türk ilkokulun içinde yer alan Atatürk büstü de kirece boyandı.</P>
ATATÜRK BÜSTÜ BOYANDI, 3 MAĞAZA VE BİR ARAÇ TAŞLANDI... Pile köyünde dün sabaha karşı 04.00 sıralarında kimliği meçhul kişi ya da kişiler Kıbrıslı Türklere ait bazı mağazalarla bir araca taşlı saldırıda bulundu, Türk İlkokulu'ndaki Atatürk Büstü'nü kireçle boyadı. Saldırganlar, okulda bulunan Türk bayrağını da direkten indirmeye teşebbüs etti.
BARIŞ GÜCÜ EKİPLERİ DE OLAY YERİNDEYDİ... KKTC ve Rum polisi olay yerinde incelemelerde bulundu. Rum polisi, ellerinde şüpheli şahıslar bulunduğu gerekçesiyle Pile Türk İlkokulu'ndaki Atatürk büstüne yapılan saldırıdan parmak izi alma talebinde bulundu. Başbakanlıktan gelen yetkili aracılığıyla, ilgili birimlerle istişare sağlanarak Rum polisinin talebi üzerine Barış Gücü'ne ait Olay Yeri İnceleme Ekibi okula gelerek gerekli çalışmaları yaptı
Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la Rum yönetimi başkanı Dimitris Hristofyas arasında 3 Eylül'de başlayacak görüşmeler öncesinde Pile'de Kıbrıslı Türklere ait bazı mağazalarla bir araca taşlı saldırıda bulunuldu. Saat 04.00 sıralarında meydana geldiği sanılan çirkin olayda, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlar, Türk ilkokulundaki Atatürk Büstü'nü de kireçle boyadı, Türk bayrağını bir merdiven kullanarak direkten indirmeye teşebbüs etti.
Büyük taş parçaları kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda, yol üstüne bulunan Paradise Shop, Doğan Kuyumculuk, Değer Collection isimli mağazaların vitrinleriyle Soner Öncü'ye ait EM 670 plakalı aracın arka camı da kırıldı.
Saldırının ardından KKTC polisiyle Rum polisi olay yerine gitti ve saldırganların kullandığı taşlar emarw olarak alındı.
Başbakanlıktan gelen yetkililer aracılığıyla, Rum polisinin talebi üzerine olay yerine Barış Gücü'ne ait Olay Yeri İnceleme Ekibi de getirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Barış Gücü'ne ait Olay Yeri İnceleme Ekibi, elde ettiği tüm bulguları hem KKTC hem de Rum polisine verecek.
Olayla ilgili açıklamada bulunan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Pile Koordinasyon Komitesi Başkanı Ahmet Muratoğlu, Pile'nin karma bir köy olduğuna dikkat çekerek bir takım münferit olayların bu birlikteliği bozamayacağını söyledi.
3 Eylül'de başlayacak barış sürecinin bu tür olaylara neden olduğuyla ilgili iddiaların da yersiz olduğunu vurgulayan Muratoğlu, Pile'de meydana gelen taşlı saldırıya siyasi bir anlam yüklenmemesi gerektiğini kaydetti.
Pile Muhtarı Necdet Ermetal da, ilk bilginin saat 07.45 sıralarında Birleşmiş Milletler tarafından geldiğini ancak bilgi kaynağının Kıbrıs polisi (CYPOL) olarak gösterildiğini belirtti.
Ermetal, Rum polisinin ellerinde şüpheli şahıslar bulunduğu gerekçesiyle Pile Türk İlkokulu'ndaki Atatürk büstüne yapılan saldırıdan parmak izi almak istediklerini ifade etti.
Bu talep üzerine yetkili birimlerle istişare ettiklerini söyleyen Ermetal, Barış Gücü'ne ait Olay Yeri İnceleme Ekibi'nin okula gelerek gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.
3 mağaza ve bir araca taşlı saldırı
Pile'de dün meydana gelen taşlı saldırı olayı köy halkını huzursuz etti.
Köy sakinleri, ilkokula, mağazalara ve bir araca yapılan saldırının, 3 Eylül'de başlayacak barış süreci görüşmelerinden kaynaklandığını ileri sürdü.
Dün sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana geldiği sanılan olayda, Pile Türk İlkokulu'ndaki Atatürk büstü kireçle boyandı. Saldırıda, okulda bulunan Türk bayrağı da bir merdiven kullanılarak direkten indirilmek istendi.
İlkokula yapılan saldırının ardından Hüseyin Tekünlü'ye ait Paradise Shop, Doğan ile Değer Celal'e ait Doğan Kuyumculuk, Yusuf Özduran'a ait Değer Collection'ın vitrinlerine taşlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, vitrin camları kırılarak maddi hasar meydana geldi.
Mağazalara yapılan saldırıların yanı sıra Soner Öncü'ye ait EM 670 plakalı aracın da arka camı taşla kırıldı.
KKTC polisi, olay yerinde yaptığı incelemelerde elde ettiği emarelere el koydu ve Pile Türk İlkokulu'na, mağazalara ve kişiye ait bir araca yapılan taşlı saldırıda, herhangi bir hırsızlık olayı yaşanmadığı tespit edildi.
Muratoğlu: Siyasi bir anlam yüklenmemeli
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Pile Koordinasyon Komitesi Başkanı Ahmet Muratoğlu, Pile'deki bir takım münferit olayların birlikteliği bozamayacağını söyledi.
3 Eylül'de başlayacak barış sürecinin bu tür olaylara neden olduğuyla ilgili iddiaların da yersiz olduğunu vurgulayan Muratoğlu, Pile'de meydana gelen taşlı saldırıya siyasi bir anlam yüklenmemesi gerektiğini kaydetti.
Muratoğlu, şu anda ülkemizin önemli süreç içerisinden geçtiğine de işaret ederek Cumhurbaşkanı ve hükümetin çözüm için çalıştığını belirtti.
Pile'de gerçekleştirilen saldırının barışı engelleyici bir eylem niteliği taşımadığına inanç belirten Muratoğlu, "Saldırı bilinçli şekilde yapıldıysa kınıyoruz" dedi.
Ermetal: Rum polisinin elinde şüpheli şahıslar var
Pile Muhtarı Necdet Ermetal de, ilk ihbarın saat 07.45 sıralarında Birleşmiş Milletler tarafından geldiğini ancak bilgi kaynağının Kıbrıs polisi (CYPOL) olarak gösterildiğini belirtti.
Ermetal, ilk ihbarın dün saat 22.00 sıralarında Rum kaynaklı, ikinci ihbarın ise sabaha karşı 04.30 sıralarında Türk kaynaklı olarak geldiğini kaydetti.
Ermetal, saldırı olayının bilgisine gelmesinin ardından incelemelerde bulunduğunu belirterek konuyu Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na ilettiğini söyledi.
Pile Türk İlkokulu'na yapılan saldırı başta olmak üzere KKTC ve Rum polisinin olay yerlerinde incelemeler yaptığını kaydeden Ermetal, Rum polisinin ellerinde şüpheli şahıslar bulunduğu gerekçesiyle Pile Türk İlkokulu'ndaki Atatürk büstüne yapılan saldırıdan parmak izi alma talebinde bulunduklarını belirtti.
Bu talebin üzerine yetkili birimlerle istişare ettiklerini söyleyen Ermetal, Barış Gücü'ne ait Olay Yeri İnceleme ekibinin okula gelerek gerekli çalışmalarını yaptığını belirtti.
Ermetal, Barış Gücü tarafından elde edilen bilgilerin hem KKTC hem de Rum polisine verileceğini söyledi.
Kıbrıs Gazetesi
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.