İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Soyer: "Özersay kaypak ve ilkesiz metotlardan medet umuyor!"

Soyer: "Özersay kaypak ve ilkesiz metotlardan medet umuyor!"

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay'ı ikiyüzlü, kaypak ve ilkesiz metotlarından medet ummakla suçladı.

Yayın Tarihi: 03/01/15 10:05
okuma süresi: 4 dak.
Soyer: "Özersay kaypak ve ilkesiz metotlardan medet umuyor!"
A- A A+

Özersay'ın bir gazeteye verdiği demeçte, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ciddi oranda gizli oy alacağına inandığını belirterek "kendi siyasi partisinin adayı geldiğinde yanında duran, fotoğrafta çıkan, yemeğe giden ama destek vermeyecek olan çok sayıda insan bilirim. İnsanlar göstere göster değil, ama gidip seçim günü farklı davranacaklar" ifadelerini kullanmasını eleştiren Soyer, Özersay'ın seçimi kazanmayı 'maskeli balo'nun ikiyüzlü katılımcılarına bağladığını belirtti.

Filiz Seyis

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, kişisel internet bloğundan yayımladığı yazıda, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay'ın Cumhurbaşkanlığı Seçimine yönelik yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Soyer, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay'ı ikiyüzlü, kaypak ve ilkesiz metotlarından medet ummakla suçladı.

"Değişimin önderi olamaz"

Özersay'ın bir gazeteye verdiği demeçte "Ben bu seçimde çok ciddi oranda bir gizli oy olacağına da inanırım. Yani belli siyasi partiden olan ve kendi siyasi partisinin adayı geldiğinde yanında duran, fotoğrafta çıkan, yemeğe giden, ama destek vermeyecek olan çok sayıda insan bilirim. İnsanlar göstere göster değil, ama gidip seçim günü farklı davranacaklar" ifadelerini eleştiren Soyer, bu açıklamanın inanılır gibi olmadığını kaydetti.

Soyer, 'Yeni, farklı, değişik' gibi ifadeleri sık kullanan Özersay'ın tarihin en eski, ikiyüzlü, kaypak ve ilkesiz metodundan medet umduğunu ve bundan medet umarak değişimin önderi olamayacağını değişim yaratmasının mümkün olmadığını anlattı.

"Seçimi kazanmayı 'maskeli balonun' ikiyüzlü katılımcılarına bağladı"

Soyer şunları kaydetti: "Farklı ve değişik olduğunu ifade ettiği hedefini, desteklediği adayın yanında duran, etkinliğine katılan, ama farklı davranacağına inandığı, yüzü maskeli insanlardan alacağı destekle yapacağını söylüyor. Bu inanılır gibi değildir.

Kendi adayının yanında duran, ama ona arkadan kazık atmayı hedefleyen insanlardan alacağı oylarla seçim kazanacağını söylüyor.

O zaman düşünülmesi gereken husus şudur.

Seçimde Kazanmasını, "maskeli balonun" ikiyüzlü katılımcılarına bağlayan bir aday, nasıl olurda, açık, saydam ve dürüst bir politikayı, böylesi kaypak bir tutumun yaygın olduğu bir anlayışa sahip olanlar üzerinden, yaşama geçirebilir?

Çünkü bugün başkasının yanında duruş sergileyip, kendisine oy atacak olan kaypak ve ikiyüzlü anlayışa sahip yaygın bir kitle varsa ve bu kitleye dayanarak seçilirse, yarında ayni insanların, bugün, yanında foto çektirdiği adaya yaptıklarının aynisini, kendisine yapmayacaklar mı?

"Özersay ile dürüst siyaset yolu tutulamaz"

Böylesi ikiyüzlü tavırları meşrulaştıran, teşvik eden ve bundan medet umanlar, asla dürüst ve açık değişimin önderi olamaz."

Özersay'ın başkasının yanında açıkça durup, sonra arkadan bıçak sokan seçmen profilinden medet umduğunu yineleyen Soyer, bu profildeki seçmenlerle hareket edenlerle dürüst siyaset yolu tutulamayacağını ve Özersay'ın bu ikiyüzlü davranışlardan medet ummasını çok yadırgadığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.