Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
3 Aralık 2008, Çarşamba

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika AB'den hibe yardımı Ekonomik Kriz ve Lefkoşa Yaklaşımı Avcı: ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi Talat ve Hristofyas görüşmesi Temas Grubunun Türklere internet sayfası Papadopulos akciğer kanseri Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor Olanaklar tükenene kadar müzakereler sürmeli Kıbrıs'ın Dostları Hristofyas'la görüştü Rumlar Petrol krizini AB kararlarına yansıtmak için nabız yokluyor AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu sert ifadeler içeriyor Soyer'den izolasyonları kaldırın çağrısı Ankete göre CTP yüzde 41 ile 1'inci parti Ay ve yıldız buluştu Ekonomi için 350 milyon dolar gerek UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı Kayıp Otobüs ABD'de yarışıyor Avcılar eylem yapacak Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ÇAĞINER: "ÇÖZÜMSÜZLÜK YA DA SORUNLAR MAZARET DEĞİLDİR"
Kıbrıslı Türk İşadamı Turizmci Ünal Çağıner, Kıbrıs meselesinin bir mazaret olarak öne sürülmemesini bunun ekonominin...

 ÇOK OKUNANLAR
Rumlar iki halktan korkuyor
 
UBP'de genel sekreter kim olacak?
 
Talat Hristofias görüşmesi sona erdi
 
Rusya konusu kapandı!
 
AP Türkiye Raporu
 
Petrol krizi AB kararlarına yansıtmak isteniyor
 
AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek
 
Türkiye bu anayasa ile devam edemez
 
Bakoyanni Türkiye'den şikayetçi
 
Hükümet, insan sağlığını önemsemiyor
 
Sigara nasıl bırakılır?
 
YKP Avrupa Sol Partisi toplantısına katıldı
 
Hükümet Yolsuzluktan Şuçlu Bulundu
 
Beyonce'dan seksi pozlar
 
Venedik resmen battı!
 

 YORUMLANANLAR
Rusya konusu kapandı! [1]
 
ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi [1]
 
Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor [1]
 
UBP'de genel sekreter kim olacak? [5]
 
Ekonomi için 350 milyon dolar gerek [1]
 
UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı [3]
 
Ankete göre CTP 1'inci parti [6]
 
İstihdamlar durdurulsun [1]
 
UBP ve Eroğlu ülkeyi mamur etmiştir! [1]
 
UBP Kurultayı başladı [1]
 
Hristofias'tan Truva benzetmesi [1]
 
UBP eskiye döndü Eroğlu Başkan [6]
 
Kazanan UBP ve KKTC oldu [9]
 
İşte Karamanlis'in çözüm modeli [1]
 
Eroğlu'nun iddiaları temelsiz [2]
 

Görüşmeler kritik safhada mı?
Rauf R. DENKTAŞ
Türk Rus İlişkileri Ve Rumlar
Prof.Dr.Ata ATUN
Ne bitmek bilmez bir aşk
Mete TÜMERKAN
Dedim...Dedi...
Erdinç GÜNDÜZ
Partiler gücü oranında zarar da verir...
Hasan HASTÜRER
Güzelyurt'ta eylem vardı

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, “işsizlik, aşırı zamlar, ödenemeyen sigorta primleri ve resen vergileri” protesto etmek için, bugün “miting” düzenledi.

   27 Ağustos 2008, Çarşamba 23:26 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Güzelyurt’ta sabah saatlerinde işyerlerini kapatan esnaf ve zanaatkarlar, Güzelyurt Otobüs Terminali’nde toplandı ve davul zurna eşliğinde Belediye Pazarı önündeki çarşı meydanına yürüdü.

Çarşı meydanına toplanan kalabalık, Birlik Başkanı Ulus Ese’nin konuşmasının ardından Maliye Bakanı Ahmet Uzun’u protesto etmek amacıyla Güzelyurt Vergi Dairesi’ne gitti. Burada, eylemcilerin temsilcileri, Daire yetkililerine, “esnafın, zamlardan dolayı dükkan kapatma noktasına geldiğini” simgeleyen bir anahtar ve iş yeri kapatma kararı alındığını içeren yazıyı teslim etmek istedi. Ancak, polis, eylemcilerin temsilcilerinin binaya girmesini engelledi.

Bunun üzerine, Birlik Başkanı Ese, isteklerinin basın yoluyla duyurulması amacıyla sembolik anahtarı, bir basın görevlisine verdi.

Miting ve yürüyüş boyunca, “Esnafın Sabrı Taştı”, “Zamlara Hayır”, “Göç Etmek İstemiyoruz”, “Yatırım Yoksa Vergi De Yok” yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, “Hükümet istifa”, “Kimdir be bunlar”, “Barra” gibi sloganlar da attılar.

Güzelyurt esnaf ve zanaatkarlarına destek vermek için düzenlenen “mitinge”, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve Türkay Tokel, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile HİS Parti Genel Başkanı Ahmet Yönlüer de katıldı.

Esnafın imzalarıyla hazırlanan, “Toplu Müracaat” başlıklı yazıda, şu ifadeler yer aldı:
“İlgili makama;

İşsizlik, siftahsızlık, ödenmeyen sigorta primleri ve resen vergiler, dayanma sınırlarımızı aşmış, her gün yapılan aşırı zamlar yetmezmiş gibi yüksek oranda yapılan elektrik zammı sabrımızı taşırmıştır. Bu yüksek maliyetlerle iş yerlerimizi çalıştıramaz duruma geldiğimizden, topluca kapatma kararı aldığımızı tarafınıza bildiririz.

Araç seyrüsefer ruhsatlarına yapılan aşırı zam dolayısıyla da araç sürücülerinin topluca oturması kararı aldığımızı bildirir gereğini talep ederiz.”

Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese de, “mitingde” yaptığı konuşmada, çalmadıkları kapı, görüşmedikleri makamın kalmadığını dile getirerek, hükümet yetkililerinin göstermelik kabullerle kendileriyle görüşerek söz verdiklerini, fakat her şeyin lafta kaldığını savundu.

Yetkililer tarafından kendilerine hep yalan söylendiğini ileri süren Ese, söyledikleri yalanların sebebini, zamların arka arkaya gelmesinden anladıklarını kaydetti.

Basına da eleştirilerde bulunan Ese, “Basın psikolojik taktikler uygulamakta ve halkı teslim almaktadır. Özellikle Güzelyurt halkına ambargo uygulanmaktadır” iddiasında bulundu.

Son yapılan zamlara artık dayanamadıklarını ve hayatlarının çekilmez hale geldiğini belirten, Ese, ülkeyi yönetenlerin, basın yolu ile kamuoyu yaratmaya çalıştıklarını, yapılan zamları haklı göstermek için çaba sarf ettiklerini, kendilerinden de öneri istendiğini savundu.

“Kazıkçılığın, karaborsacılığın, hırsızlığın önerisi mi olur? Bakan açıklama yapmıyor, elektrik kurumunun borcu aylık gelirin 3-4 katıdır diyor. Biz ne diyelim. Bizim borcumuz aylık gelirimizin 100-200 hatta 300 katıdır” ifadelerini kullanan Ese, bugünkü şartlarda normal hayat sürdürmenin mümkün olmayacağını kaydetti.

Hükümetin esnafa düşmanca davrandığını ve hakkını yediğini ileri süren Ulus Ese, halka çağrı yaparak, hiç kimsenin elektrik faturasını ödememsini istedi ve herkes ödemediği takdirde hiç kimsenin bir şey yapamayacağını iddia etti. Ese, “Eğer bu ülkenin vatandaşı isek, bunu siyasi iradenin ispatlanması boyunun borcudur. Eğer bizi gözden çıkardılarsa, biz de onları gözden çıkardık” dedi.

   79 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Hristofias: Rusya konusu kapandı!
YKP Avrupa Sol Partisi toplantısına katıldı
Talat: Rumlar iki halktan korkuyor
UBP'de genel sekreter kim olacak?
Talat Hristofias görüşmesi sona erdi
Kutalmış;“Hükümet, insan sağlığını önemsemiyor”
AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek
Rumlar Petrol krizini AB kararlarına yansıtmak için nabız yokluyor
Kıbrıs'ın Dostları Hristofyas'la görüştü
Olanaklar tükenene kadar müzakereler sürmeli


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.