İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı: "SYRIZA'nın Kıbrıs'a ne getireceğini görmeliyiz"

Harmancı: "SYRIZA'nın Kıbrıs'a ne getireceğini görmeliyiz"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Genç TV'de Yunanistan seçimlerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 25/01/15 21:13
okuma süresi: 2 dak.
Harmancı: "SYRIZA'nın Kıbrıs'a ne getireceğini görmeliyiz"
A- A A+

Harmancı, ekonomik darboğazların, sonunda gerçekleşmeyen önlem paketlerinin Avrupa'da yeni bir siyaseti doğurduğunu işaret ederek, SYRIZA'nın çok net taleplerle iktidara talip olduğunu kaydetti.

Harmancı, "Emekli maaşlarındaki kesintinin kalkması, asgari ücretteki standartların yükseltilmesi. Bunların tümüne nasıl cevap verecek göreceğiz" diyerek, çok büyük bir heyecan olduğunu, ve Yunanistan seçimlerinin AB'nin yeniden şekillenmesinin bir aracı olacağını kaydetti.

Harmancı sözlerine şöyle devam etti:

"Bize göre, bunların tümü olumlu. Ekonomik sıkışmışlık ve Euro bölgesindeki daralma bir tepki doğuruyoru. Buna Brüksel prigramtik tepki verecek. SYRIZA'nın liderliğinin çok büyük bir rolü olacak. Tüm Avrupa buna kilitlenecek. SYRIZA'yı da çok önemli görüyorum Avrupa için. İspanya'yı da görüyorum ama öncelikle Kıbrıs sorununda bize ne getireceğini görmeliyiz. Nisan'a giderken, buradaki tetiklemenin olumlu tepki vermesini bekliyorum. Solun yükselişinin sonrası daha da önemli olacak. Yükselen yeni fikirleri icraatla pekiştirmek çok önemli. Avrupa'da tümüyle siyasetin yeniden şekilleneceğini düşünüyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.