İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı komiteye gönderildi

Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı komiteye gönderildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 11.00'de Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Gündemde, Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na ivedlik tezkeresi var. Oylama sonucunda tezkere oyçokluğuyla kabul edildi.

Yayın Tarihi: 26/01/15 11:18
okuma süresi: 4 dak.
Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı komiteye gönderildi
A- A A+

Meryem Ekinci-Canlı

Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak 15 Ocak 2015 tarihinde Meclis'e sunulan Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun ivedilik tezkeresi görüşüldü.

Çakıcı: "Niyet kötüdür"

İlk konuşmayı TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı yaptı.

Çakıcı, maaşların 20 yıldan fazla bir süreden sonra eşitlenebileceğinin altını çizerek, "Bizim verdiğimiz Göç Yasası Önerisi'ne hayır demek, işte bu anlamda bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ben maaş ve ödenekleri düzenleyeceğim diyerek sunulan yasanın kaldırılmayarak devam ettirilmesi ve bugün sadece hayat pahalılığını dondurarak veya düzenleyerek eşitlemeye çalışmak, çalışanları kandırmaktır. Bu anlamda bakıldığında niyet kötüdür" dedi.

Çakıcı bu önerilere TDP Milletvekillerinin ret oyu vereceğini de vurguladı.

Tatar: "Biz UBP olarak bu uygulamaya hayır diyoruz"

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, hayat pahalılığı konusunda yasa gücünde kararnameler ile uygulamaya geçtiğini ve Meclis'i by-pass ettiğini kaydederek, "Biz UBP olarak bu uygulamaya hayır diyoruz" dedi.

Yorgancıoğlu yeni TÜFE'ye dikkat çekti

Başbakan, CTP-BG Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise Tatar'dan sonra yaptığı konuşmada, UBP döneminde de yasa gücünde kararname ile hayat pahalılığı konusunda uygulama yapıldığını, CTP-BG Hükümete geldiğinde ise bu konuda yasa yaptığını anımsattı.

Yorgancıoğlu hayat pahalılığı konusundaki yeni uygulamanın dar gelirli insanların refahını artırmak adına yapıldığını ifade ederek, DPÖ'nün 1 yıl boyunca tüketim alışkanlıklarının değişimini görüp yeni bir TÜFE oluşturmak adına çalışma yaptığının altını çizdi.

Yorgancıoğlu'nun konuşması sonrasında tezkere oylara sunuldu.

Yapılan oylamada, ivedilik tezkeresi oy çokluğuyla kabul edildi.

Güvenlik Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı'nın ivedilik tezkeresi okundu ve yapılan oylamada tezkere oyçokluğuyla kabul edildi.

Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı'nın komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresi de oyçokluğuyla kabul edildi.

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik ) Yasa Tasarısı'nın komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresi de, oyçokluğuyla kabul edildi.

Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısının Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere de oyçokluğuyla kabul edildi.

Ardından da Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili ile İlgili Kuralların Düzenlenmesine İlişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısının Genel Kurul'da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere de oyçokluğuyla kabul edildi.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Komite Başkanı Birikim Özgür, öncelikle komitenin raporunu okudu ve rapor üzerindeki görüşmelere geçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.