İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Nikolaos Stelya: "Sosyalist rüya birkaç saat sürdü"

Nikolaos Stelya: “Sosyalist rüya birkaç saat sürdü”

Atina'da seçimleri ve koalisyon sürecini takip eden Kathimerini Gazetesi, Kıbrıs Türk ve Türkiye masası editörü, yazar, akademisyen Nikolaos Stelya Yunanistan seçimlerini değerlendirdi. Stelya, SYRİZA'nın, muhafazakâr milliyetçi ANEL Partisi ile koalisyonda anlaşmasını, "Sosyalist rüya birkaç saat sürdü. Büyük şok yaşadık. Bu yaşanan eşyanın tabiatına aykırı" olarak yorumladı.

Yayın Tarihi: 27/01/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Nikolaos Stelya: “Sosyalist rüya birkaç saat sürdü”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

Atina'da seçimleri ve koalisyon sürecini takip eden Kathimerini Gazetesi Kıbrıs Türk ve Türkiye masası editörü, yazar, akademisyen Nikolaos Stelya Yunanistan'daki seçim sonrası durumu değerlendirdi. Radikal sol SYRİZA'nın, zaman zaman ırkçılığa kadar varan söylemleri bulunan muhafazakar milliyetçi Bağımsız Helenler Partisi (ANEL) ile koalisyon kurmasını eleştiren Stelya, "Sosyalist rüya birkaç saat sürdü. Büyür şok yaşadık. Bu yaşanan eşyanın tabiatına aykırı" dedi. POTAMİ ile PASOK gibi iki merkez sol parti dururken, ANEL Partisi ile SYRİZA'nın koalisyona gitmesini eleştiren Stelya, "Bu partileri Troyka yanlısı partiler olarak gördüler ve koalisyona gitmediler.

Bunun tek mantıki açıklaması bu. Bunun dışında bir şey diyemiyorum" ifadelerini kullandı. Bağımsız Helenler (ANEL) Partisi Genel Başkanı Panos Kammenos'un sağ popülist, zaman zaman aşırı sağ ve ırkçılığa kaçan bir söylemi olduğunu kaydeden Stelya, partinin Türkiye ve Kıbrıs konularında da milliyetçi bir tutuma sahip olduğunu kaydetti. Kammenos'un popülist söylemlerle yükseldiğini kaydeden Stelya, koalisyonun esas olarak Troyka karşıtlığı üzerinden şekillendiğini ifade etti.

Stelya: "Eşyanın tabiatına uygun değil"

Radikal sol SYRİZA ile milliyetçi muhafazakar ANEL partisinin koalisyonunu eşyanın tabiatına uygun olmayan bir durum olarak yorumlayan Stelya, bu durumun doğal olarak SYRİZA'nın içindeki dengeleri de etkileyeceğini kaydetti. Stelya: "Biraz beklemememiz gerekiyor. Doğal olarak Troçksitler, ekolojistler, anarşitler tepki gösterecekler" dedi.

SYRİZA'nın böyle giderse merkezleşeceğini ve PASOK'laşacağını kaydeden Stelya, "2000li yıllarda AK Parti Türkiye'de radikal muhafazakar kesimi merkeze taşıdı. Yunanistan'da şu an bu işlemin paraleli gerçekleşiyor. SYRİZA radikal çevrelerdeki tepkiyi merkeze taşıyarak yumuşatıyor" tespitinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.