İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Beylikdüzü'nde Kıbrıs anıtı yapılacak

Beylikdüzü'nde Kıbrıs anıtı yapılacak

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, doğumunun 91. yıldönümünde İstanbul'da anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören kapsamında panel de yapıldı.

Yayın Tarihi: 27/01/15 14:34
okuma süresi: 2 dak.
Beylikdüzü'nde Kıbrıs anıtı yapılacak
A- A A+

Denktaş Vakfı'ndan verilen bilgiye göre, panelde, Denktaş'ın verdiği mücadelelerde ve özel hayatında her zaman yanında olan arkadaşları, Denktaş'ı anlattı. Etkinliğe Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş da katıldı.

Etkinlikte Rauf Denktaş'ın kendi sesinden "Benim İki Bayrağım Var" şiiri dinletildi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta geçen öğrencilik hayatı, Denktaş ile ilgili düşünceleri ve örnek aldığı davranışları anlatarak, Beylikdüzü'ne "Kıbrıs Anıtı" yapılacağını söyledi. İmamoğlu, "Ona yakışacak bir parkta adını yaşatmak istiyoruz ve bu parkın içinde bir Kıbrıs Anıtı da bulunacak" dedi.

Panelde Moderatör olarak görev yapan eski Başbakan Yardımcısı Vedat Çelik de, "Bu abide adamı size sunmak mümkün değil. O, Müslüman azınlık denen bir toplumu, egemen bir devlet yaptı" dedi.

Panelde, Harp Akademileri eski Komutanı, emekli orgeneral Necati Özgen, KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Meclisi eski Başkanı Hakkı Atun ve İçişleri ve Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları yapmış Taner Etkin konuşma yaptı. Panelin ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.