İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

MHD Avrupa Komisyonu'nu mültecilerin durumu ile ilgili uyardı!

MHD Avrupa Komisyonu'nu mültecilerin durumu ile ilgili uyardı!

Mülteci Hakları Derneği (MHD), Kıbrıs'ın genelinde sığınma ve göç konusunda çalışan diğer sivil toplum örgütleriyle beraber Kıbrıs'taki sığınma politikaları, pratikleri ve göç akımları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 28 Ocak Çarşamba günü Avrupa Komisyonu'ndan yetkililerle görüştü.

Yayın Tarihi: 29/01/15 07:31
okuma süresi: 2 dak.
MHD Avrupa Komisyonu'nu mültecilerin durumu ile ilgili uyardı!
A- A A+
MHD toplantıda, yerel bir sığınma mekanizmasının eksikliğine rağmen sığınmacı ve mültecilerin haklarını koruma çabalarından bahsederken, bu olağandışı durumun sığınmacı ve mültecilerin en temel haklarını kullanmalarının önünde engel teşkil ettiğinin altını çizdi. Avrupa Komisyonu yetkililerine sunduğu raporda Dernek, bölgede, özellikle Suriye'de devam eden çatışmalardan dolayı 2014 yılında Kıbrıs'a yönelik mülteci akımlarının belirgin artış gösterdiğine dikkat çekerken, MHD'nin 2014 yılında uluslararası insan hakları ve mülteci hukukuna aykırı olarak ülkeye girişlerine izin verilmeyen veya düzensiz giriş sebebiyle suçlu muamelesi gören 200'e yakın Suriyeli'ye destek sağladıklarını belirtti. Toplantıya MHD'yi temsilen Faika Deniz Paşa ve Tegiye Birey katılırken Avrupa Komisyonu da Alessandra Viezzer (AB Program Destek Ofisi Başkanı), Francesco Luciani (Politika Sorumlusu, Uluslararası İlişkiler Birimi, İçişleri Müdürlüğü), AnneCatherine Claude (AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü), Martin Panov (AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü) ve Charlotte Goyon (Sivil Toplum Görev Yöneticisi, AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü) tarafından temsil edildi. Katılanlar bu bilgilendirici toplantı ile ilgili memnuniyet belirtirken, olası işbirliği olanaklarının da üzerinde de durdular.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.