İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

UBP Genel Sekreteri Atun: "Tek rüyası Başbakan uyanabilmek"

UBP Genel Sekreteri Atun: "Tek rüyası Başbakan uyanabilmek"

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Atun, Başbakan Yorgancıoğlu'nun akşam yattığında gördüğü tek rüyasının sabah uyandığında da Başbakan olarak kalabilmek olduğunu söyledi...

Yayın Tarihi: 31/01/15 10:06
okuma süresi: 6 dak.
UBP Genel Sekreteri Atun: "Tek rüyası Başbakan uyanabilmek"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, Kıbrıs Postası'na Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini ve hükümeti değerlendirdi. Sert açıklamalarda bulunan Atun, Başbakanı ve Meclis Başkanını eleştirdi. Atun, hükümetin bugün günü idare etme hükümeti olduğuna dikkat çekerek, "Hükümetin en büyük yanlışlarından biri her iki partide şu anda hükümet imkânlarını en sonuna kadar kullanıp partisel örgütlenmesini ve siyasi yapılaşmasını güçlendirme amacındadır" dedi.

"Kısır ve sığ hükümet"

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, şuandaki hükümetin göreve geldiğinden bu yana hiçbir sektöre ilişkin bir vizyon ortaya koymadığını belirterek, "Ülkedeki tüm sektörlerde belli başlı sıkıntılar vardır. Bunun sebebi hükümetin sektörlerle istişareye geçip kısa veya uzun vadeli bir program yapamamasından kaynaklanmaktadır. Böylelikle zaman geçtikçe sektörlerin sorunları da üst üste birikmiş ve bu doğrultuda eylemler de ardı ardına gelmiştir. Şu andaki hükümetin gelmiş geçmiş bütün hükümetler dâhil olmak üzere turizm, tarım, sanayi, hayvancılık ve eğitim alanında bugüne kadar tek plan ve program ortaya koyamamış hükümet şimdiki hükümettir. Buda KKTC halkının bugüne kadar yaşadığı en büyük şansızlıktır. Bizim hazırladığımız ekonomik programı şimdiki hükümete bıraktık ve bu ekonomik program içerisinde sektörel çalışmalarda vardı, fakat şimdiki hükümet bu ekonomik programın imza atmasına karşı bu çalışmaların hiçbirini gerçekleştirmedi. Bugün baktığımda Türkiye'ye giden bakanlarımızın cankurtaran simidi gibi üzerine sarıldıkları tek bir proje vardır oda Ulusal Birlik Partisinin hazırlamış olduğu, uygulamaya başladığı ve bugün bitmekte olan su projesidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, ne küçük, ne orta ne büyük hiçbir proje geliştirememiş kısır ve sığ bir hükümeti vardır" dedi.

"Vizyonu olmayan bir hükümetimiz var"

Atun, hükümetin bugün günü idare etme hükümeti olduğuna dikkat çekerek, "Hükümetin en büyük yanlışlarından biri her iki partide şu anda hükümet imkânlarını en sonuna kadar kullanıp partisel örgütlenmesini ve siyasi yapılaşmasını güçlendirme amacındadır. Ama bundan önce ülkesi için planlar, projeler hazırlayan gerek Türkiye, gerekse yurtiçi finansmanla destekleyen bir UBP hükümeti vardır. Ülkenin yıllık programlarını yapan ve halkına bunları anlatan, ülkenin geleceği için gerekirse risk alan bir UBP vardır. Bunun yanında ülkesi için mega projeler üreten, Türkiye'de su ve enerji naklini projelendiren UBP hükümeti vardır. UBP hükümeti gitti bunlar geldi, hükümet kurulalı 16 ay geçti, bu kadar ayda ülke ekonomistlerini toplayıp ülke üniversitelerinden, akademisyenlerinden faydalanıp, sendikalarla ve iş dünyasıyla görüşmeyi başaramayan ve bir ekonomik yol haritası hazırlayamayan, hiçbir vizyona sahip olmayan bir hükümetimiz vardır" şeklinde konuştu.

"Tek rüyası başbakan uyanmak"

Sanut Atun sözlerine şu şekilde devam etti; "Bugün Sayın Başbakanın gece yattığında tek bir rüyası vardır, oda sabah kalktığında tekrardan Başbakan olarak uyanabilmektir. Mümkün olduğunca bu hükümeti sürükleye sürükleyerek götürüp, hükümet imkânlarını partisel örgütlenme adına kullanabilmektir. Bu hükümetin duruşu budur. Kıbrıs Türk Halkı belediye seçimlerinde ve anayasa referandumu sürecinde mevcut hükümete bir sarı kart verdi, cumhurbaşkanlığı seçiminde hükümete kırmızı kart verip cumhurbaşkanlığında da Sayın Eroğlu'nu seçip bu yapıda olan CTP'ye de çek git diyecektir onun ardından da eminim ki hükümet bir gün daha duramaz hemen yıkılır."

"Meclis Başkanı artık yok"

Cumhurbaşkanı seçim sürecini Kıbrıs Postası'na değerlendiren Atun, Sayın Eroğlu dışındaki diğer adayların hükümet başı, başbakan veya parti seçimiymiş gibi hareket ettiklerini söyleyerek, "Bu halkı kandırmaktır. Diğer adaylara bakıldığında Sayın Meclis Başkanının adaylığını açıklaması haktır, fakat en önemli nokta şudur ki Sayın Meclis başkanı bugün vaktinin yüzde 99'unu seçim çalışmalarını ayırmıştır, meclis üretemiyor, çünkü ne milletvekillerine, ne de meclisteki bürokratik yapıya liderlik etmek için vaktini kullanan bir meclis başkanı artık yok. Geçtiğimiz Pazartesi günü mecliste görüşülen bir yasa tasarısı yoktu. Bulunduğunuz makamın imkânlarını cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olmak ve avantaj sağlamak için kullanırsanız, o zamanda sorumluluklarınızı 2'nci, 3'üncü plana atmış olursunuz. Sayın Eroğlu Kasım ayında Amerika'dan geldiği zaman gazetecilerin sorduğu "Cumhurbaşkanlığı hakkında ne düşünüyorsunuz, aday mısınız" diye sorduğu soruya, Sayın Eroğlu'nun cevabı "önce görüşmelere odaklandım, adaylık benim için 2'nci,3'üncü sıradadır" demişti. Fakat aynı günlerde Sayın Özersay ben Cumhurbaşkanlığı makamını arzuluyorum deyip en kritik havada müzakereleri bırakıp gitmiştir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.