İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Tatar: "Propaganda erken başladı, ülke zarar görüyor"

Tatar: "Propaganda erken başladı, ülke zarar görüyor"

Eski Maliye Bakanı UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimi propaganda döneminin erken başladığını ifade ederek "Adaylar kendilerini tanıtma peşinde…O kadar yasa beklerken, Meclis gündem dışı konuşmalarla toplanıyor. Ülke zarar görüyor" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 01/02/15 10:22
okuma süresi: 7 dak.
Tatar: "Propaganda erken başladı, ülke zarar görüyor"
A- A A+

Deniz ABİDİN - Kıbrıs Postası

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimi propaganda döneminin çok erken başladığını söyleyerek, adayların kendilerini tanıtma çabası içine girdiğini belirtti. Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulunan Tatar, ülkede o kadar yapılacak iş varken siyasilerinseçim havasına girdiğini, Meclis'te geçecek o kadar yasa beklerken, Meclis Genel Kurulu'nun gündem dışı konuşmalarla toplandığını söyledi.

Tatar: "Ülke zarar görüyor"

Tatar, bu durumda ülkenin zarar gördüğünü, Meclis Genel Kurulu'nda geçen bazı yasalar olduğunu, ancak tadilattan ileriye gidemediğini ifade etti. Meclis'in son günlerde toplanmada dahi güçlük yaşadığını anlatan Tatar, özellikle Pazartesi günleri Meclis'in esas görevinin yasa yapmak olduğunu belirtti. Tatar, "Seçim propagandası erken başladı, neredeyse hükümet durdu. Meclis başkanı aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı. Sayın Siber, Meclis'in performansıyla ne kadar ilgilenebiliyor? Talat aday olmaya hazırlanırken, Siber'i aday yaptılar. Sibel hanım bu işe odaklandı. Ancak bunun ne kadar doğru oolduğu sorgulanmalıdır. Cumhurbaşkanı memleketin lideridir, toplumu müzakere masasında temsil edecek kişidir" dedi.

"Eroğlu kendini ispatladı"

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş Eroğlu'nu desteklediğini, çünkü Eroğlu'nun her alanda kendini ispatlamış biri olduğunu söyledi. Tatar, Eroğlu'nun her zaman dik durduğunu, taviz vermediğini anlatarak, diğer adayları deneyimli bulmadığını belirtti. Tatar, Cumhurbaşkanı'nın reform yapacak biri olmadığını söyleyerek, reformların hükümetlerin nezdinde olduğunu belirtti. Tatar, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun "iki yıl içinde çok şey olacak ya da duracak" demesini doğru bulduğunu ifade ederek, dünyaya bakıldığı zaman da birçok dengenin değiştiğini söyledi.

"CTP-BG kendi içinde hesaplaşıyor"

Tatar, iktidarda hangi parti olursa olsun önemli olanın icraat yapmak olduğunu dile getirerek, CTP-BG'nin kendi içinde hesaplaşma içinde olduğunu savundu. Anayasa çalışması döneminde hükümetin sınıfta kaldığını ifade eden Tatar, yeni anayasaya Meclis'te UBP olarak konsestus sağlamak adına "evet" denildiğini anlattı. Tatar, anayasa konusunda öncülüğü yapanın CTP-BG ve Sibel Siber olduğunu söyleyerek, halktan "hayır" çıktığını ve bundan Meclis'in zarar gördüğünü belirtti. Tatar, CTP-BG'nin ben yaptım konusunda kendi içinde yarışa girdiğini söyleyerek, "Siber, bu hakkı nerede buluyor da şimdi de Cumhurbaşkanı adayı oluyor" dedi. Tatar, CTP-BG'ninCumhurbaşkanı adayı olarak, Talat'ı istemediğini belirterek, "Siber'i aday yaptılar. Cumhurbaşkanı yapmak istiyorlar. Sibel hanım pasif duracak ve Özdil Nami ile Kutlay Erk'e devredecekler" şeklinde konuştu.

"Kişisel çıkarlar peşindeler"

UBP Milletvekili Tatar, hükümetin hiçbir icraatının olmadığını söyleyerek, yapılanların UBP'nin iktidar olduğu dönemde yaptığı icraatların devamı olduğunu kaydetti. Tatar, hükümetin daha çok kişisel çıkarlar peşinde olduğunu ifade ederek, hükümetin bir bütün olduğunu, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı'nın koordineli çalışması gerektiğini söyledi. Hükümetin ortağı DP-UG'nin sesinin dahi çıkmadığını dile getiren Tatar, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın beyanat bile vermediğini söyledi.

"Hiçbir ilerleme sağlanmıyor"

Tatar, özellikle Vergi Dairesi'nin UBP iktidar döneminde yapıldığını, binanın bittiğini ancak bir ilerlemenin sağlanmadığını söyledi. Tatar, ekonominin kayıt altına alınması gibi e-devletin de geçirilmesi gerektiğini belirterek, dairede hiçbir çalışmanın yapılmadığını vurguladı.

Ülkede nüfus sorunu olduğuna da değinen Tatar, 144 bin çalışma izniyle çalışan olduğunu ve bunun büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

"Hükümettesiniz, neden düzeltmiyorsunuz?"

Hükümettekilerin koltuktan inmeye niyetlerinin olmadığını belirten Tatar, CTP-BG kanadının kendi içinde bölündüğünü ve bir disiplinin olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sibel Siber'in kaybetmesi durumunda Özkan Yorgancıoğlu'nun gideceğini, Talat'ın geleceğini ve iç dengelerin yeniden düzenleneceğini belirtti. UBP'nin iktidarda olduğu dönem, şimdi iktidarda olanlar tarafından eleştirildiğini anlatan Tatar, "özellikle Göç Yasası olarak adlandırdıkları yasayı hükümete gelince düzelteceklerini vaatettiler, şimdi hükümettesiniz, hade düzeltin, neden düzeltmiyorsunuz?" diye sordu.

"Al-ver süreci işine gelmedi"

Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son durumu da değerlendiren Tatar, Anastasiadis'inmasadan kaçmasının kendi partisi içinde de eleştiriler aldığını belirtti. Tatar, sismik araştırmalar nedeniyle çok büyük oyunlar oynanmakta olduğunu belirterek, BM'nin son raporunda Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu suçlayan bir açıklamanın yer almadığına dikkat çekti. Tatar, "Anastasiadis masadan kaçmıştır, çünkü al-ver süreci işine gelmemiştir" dedi.

"Tüketici kredileri artıyor"

Ülkede refah düzeyinin düştüğünü söyleyen Ersin Tatar, vatandaşın borçlarının gün geçtikçe arttığını belirtti. Tatar, kredilerin arttığını, ancak hep tüketici kredilerinin artmakta olduğuna dikkat çekti. Petrol fiyatlarının 50 doların altına düştüğünü hatırlatan Tatar, elektrik fiyatlarının düştüğünü, ancak bunun halk kitlesine yansımadığını ifade etti. Tatar, "Halkı ilgilendiren alanda yüzde 5'lik bir indirim oldu. Petrol fiyatlarındaki indirim ise yüzde 60. Elektrik faturalarına bakıldığı zaman makti ücretin artması düşünüldüğünde hiç indirim yok demektir" dedi.

"Yeniden patlak verecek"

Ülkede her alandaki üreticinin isyan noktasına geldiğini söyleyen Tatar, "Neden zamanında tedbir alınmıyor?" diye sordu. Çiftçiler Birliği ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin son yaptığı eylemi değerlendiren Tatar, Tarım Bakanlığı ile anlaşmaya varıldığını, olayın yatıştığını, ancak yakın bir zaman sonra yeniden patlak vereceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.