İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ortopedik Özürlüler Derneği: "Hastane ve doktor seçme hakkı istiyoruz"

Ortopedik Özürlüler Derneği: "Hastane ve doktor seçme hakkı istiyoruz"

YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret eden Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit KKTC'de her bireyin hastane ve doktor seçme hakkına sahip olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/02/15 08:20
okuma süresi: 4 dak.
Ortopedik Özürlüler Derneği: "Hastane ve doktor seçme hakkı istiyoruz"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Günay Kibrit başkanlığında YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret eden Ortopedik Özürlüler Derneği, KKTC'de her bireyin hastane ve doktor seçme hakkına sahip olmasının önemini vurguladı. Dernek başkanı ve üyelerine YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal bilgi verdi.

Savaşan; Engellerin Kalkmasına Yönelik Faaliyetler Yapıyoruz…

Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada, engelli bireylerin sosyal, ekonomik, kültürel veya başka herhangi bir alanda insan hak ve temel özgürlüklerini tam ve diğerleri ile eşit koşullarda kullanabilmelerinin gerekliliğine değinerek , bu bilincin ülkede yerleşmesi için YDÜ'nün pek çok faaliyet gerçekleştirdiğini anlattı.

Günsel'in Yatırımları Sağlıklı Nesillerin Yetişmesine Katkıda Bulunmak Içindir…

Ahmet Savaşan "Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel toplumun sağlığını bir bütün olarak gördüğünden Diş Hekimliği, Eczacılık, Tıp, Sağlık Bilimleri yanısıra Veteriner Hekimliği Fakültesi ile hem insana hem de hayvan hastanelerini ülkemize kazandırmıştır. Bu anlamda hayvan hastanemiz sağlık alanındaki son ama çok kıymetli bir adımımızdır. Hocamız sağlık alanında toplumu kucaklamak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak hedefiyle sağlığın bütün alanlarına yatırım yapıyor. Bu yatırımlar toplum sağlığına olduğu kadar hayvancılığın sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmak için de yapılmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal: "Tek Tıp, Tek Sağlık"

Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise konuklara, artık Dünya'da "tek tıp, tek sağlık" diye bir kavram olduğuna anlatarak, hayvanlarının hasta olduğu bir ülkede, insanların sağlıklı olmasının düşünülemeyeceğini söyledi. Esendal "görevimiz sadece evcil hayvan tedavisi yapmak değildir. Hedeflerimizin başında insan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programlarının oluşturulmasına katkı yapmak gelmektedir" diye konuştu.

Günay Kibrit; Hayran Kaldık

YDÜ Hayvan Hastanesi'ne hayran kaldıklarını ifade eden Kibrit de konuşmasında Dr. Suat İ. Günsel'e ülkeye gerek insanların gerekse de hayvanların, aslında toplumun sağlığına yaptığı değerli yatırımlar ve kazandırdığı eserler için teşekkür etti.

Günay Kibrit; Doktor Ve Hastane Seçme Hakkına Kavuşmalıyız…

Ülkemizde engellilerin engellerinin kalkmasına yönelik olarak verdiği destek için YDÜ'ye teşekkür eden Kibrit, "Türkiye'de olduğu gibi ülkemizde de hastane ve doktor seçme hakkına sahip olmalıyız. Üniversite hastanesi başta olmak üzere özel veya devlet ayırımı olmaksızın doktor seçme hakkına bir an önce kavuşmalıyız" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.