Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
20 Kasım 2008, Perşembe Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Revü Kızlarını baba göndermiş Revü olayı fazla büyütülmüş 13. Maaşlar verilecek Talat Ankara yolcusu Belediyeler Birliği Başkanı yeniden Bulutoğluları CTP: Cemal belediyeyi batırdı Hristofias'tan Rusya'ya destek Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Revü olayı fazla büyütülmüş
 
Siyasi manifestonun içeriği
 
Havan'a karartma uygulandı
 
Cemal belediyeyi batırdı
 
Revü Kızlarını baba göndermiş
 
'Simavi yalancı'
 
Hristofias'tan Rusya'ya destek
 
“Nerde bu devlet”
 
7 genç göz altında
 
En güzel kalçalar seçildi
 
Faizler indirildi
 
Talat Ankara yolcusu
 
Mamalı: Hasta hakları yasalaşmalı
 
Yine nefes kesti
 
Tuncay Galibiyeti Getirdi
 

 YORUMLANANLAR
13. Maaşlar verilecek [1]
 
Cemal belediyeyi batırdı [1]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [1]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [3]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [11]
 
Hükümete süresiz grev uyarısı [2]
 
Neden Kalyoncu'nun üzerine yürüdü? [6]
 
Lefkoşa'da okulda revü şov [6]
 
Ruma düşen havan korkuttu [4]
 
Kıbrıs'ta fırsat kaçmamalı [1]
 
Kurultay'da açık fark atarım [18]
 
Tekman'ı Eroğlu mu engelledi? [3]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
'Al-ver’e doğru giderken
Mete TÜMERKAN
Ülke gerçekleri ve RD-TV
Erdinç GÜNDÜZ
Dünya devleti ve temsilcileri...
Hasan HASTÜRER
Kiprianu: Anlaşmayı Halk Onaylayacak
AKEL Basın Sözcüsü Andros Kiprianu; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin bir anlaşmaya varmaları durumunda, bu anlaşmanın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar tarafından ayrı ayrı yapılacak referandumlarda onaya sunulacağını, bu yüzden çözümün içeriği konusunda bazı çevrelerin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti.
   7 Eylül 2008, Pazar 23:08 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

 HARAVGİ gazetesi ile gerçekleştirdiği söyleşisinde Kiprianu; Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas’ın Kıbrıs Rum tarafının “iki toplumlu, iki kesimli federasyonu kabul etmekle sınıra dayandığı ve bundan daha ileriye gidemeyeceği” şeklindeki açıklamasını yorumladı.
 Kiprianu; Hristofyas’ın bu sözleriyle; “ne Rauf Denktaş’ın 1997’den beri talep etmekte olduğu konfederasyonun, ne iki devletten ileri gelecek bir çözümün, ne de partenogenezin kabul görmeyeceğini açıkça vurgulamak istediğini” savundu.
 Kipiranu, kendilerine göre Kıbrıs sorununun çözümünün “Türk tarafının yorumladığı gibi değil, BM kararlarında yer aldığı şekliyle siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki kesimli federasyon şeklinde olması gerektiğini, oluşacak devletin de tek egemenlik, uluslararası temsiliyet ve vatandaşlığa sahip, tek ve birleşik bir devlet olacağını” vurguladı.
 Kıbrıs sorununun çözümüne giden yolun kolay olmayacağını ifade eden Kiprianu; “bazı kesimlerin esnekliği taviz vermek olarak algıladığını ancak Hristofyas’ın müzakereler sırasında sıkı pazarlık edeceğini” ifade etti.
 Kiprianu; varılacak anlaşma konusunda bazı kesimlerin endişeli olduklarını belirtti ve Talat-Hristofyas arasında anlaşmaya varılması durumunda bu anlaşmanın onaylanması konusundaki son sözün halka ait olacağını, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların ayrı ayrı referandumlarda karar vereceklerini, bu yüzden de bu kesimlerin endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.
 Açıklamalarında “Limnidi” (Yeşiırmak) konusuna da değinen Kiprianu; Yeşiırmak’ın açılmasının Kıbrıs sorununun özüyle bir ilişkisi olmadığını ancak “Türk tarafının niyetlerine ilişkin bir mesaj gönderdiğini” savundu.
Kiprianu şunları söyledi: “En kötüsü de, Sn.Talat ve danışmanı Özdil Nami tarafından barikatın, özellikle bölge halkının Ay. Mamas kilisesinde ayin yapması için açılacağı yönünde sözler verilirken, nihayetinde görünen odur ki Türk askerinin müdahalesi sonucunda geçişe izin verilmemiştir. Bu durum da sadece bölge halkı değil tüm Kıbrıslı Rumlarda, Sn. Talat’ın müzakereler sırasında Türkiye’den kaynaklanacak aşılmaz zorluk ve engellerle ne kadar karşılaşacağı endişesini yaratmıştır”.
-- “TÜRK ASKERİNİN BİR KISMININ ÇEKİLMESİ GİBİ ADIMLAR GÖRMEK İSTİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Talat’ın müzakerelere iyi niyet ve uzlaşı ile gelmesi durumunda özlü müzakerelere hazır olduğu mesajını vereceğini iddia eden Kiprianu; Türk askerinin önemli bir bölümünün çekilmesi, Maraş’ın iade edilmesi gibi bazı iyi niyet adımlarının da çözüm bulunması yönünde ciddi bir çabanın olduğu şeklinde olumlu mesaj göndermeye yardımcı olacağını savundu.

   74 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Ertuğruloğlu'ndan Rusya'ya eleştiri
CTP'de kongreler yapılıyor
TİAK Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Samani; “Cypruvex ile ilgili ihale iptal edilmeli”
Cypress Classica büyülüyor
Havan olayını Kıbrıs Türk basını görmedi
Revü Kızlarını baba göndermiş
“Nerde bu devlet”
Bulutoğluları: Simavi yalancı
1 gramla başladı 1 kilo ile yakalandı


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.