İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Erkekçe diklenen kadın" tepkisi büyüyor!

"Erkekçe diklenen kadın" tepkisi büyüyor!

CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, propagandasında kullanılan "erkekçe diklenen" ifadesi ve kadın kelimesinin tırnak işareti içinde vurgulanması ile eleştirilerin hedefi oldu. Siber ayrıca, seçim afişlerinde fotoğrafını kullandığı UBP Çukurova Örgüt Başkanı Ahmet Kuset'in de tepkisi ile karşılaştı.

Yayın Tarihi: 24/02/15 13:22
okuma süresi: 2 dak.
"Erkekçe diklenen kadın" tepkisi büyüyor!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kadın oluşundan rant sağlamaya çalışmakla suçlanan Siber, geçtiğimiz haftalarda da propagandasında kullanılan "Erkekten ala işler yapan kadın", "İlk defa çalışan bir kadın var" ve "Hanımefendi" gibi ifadelerle feministlerin hedefi haline gelmişti.

Geçtiğimiz haftalarda CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber'in propagandasında kullanılan "Erkekten ala işler yapan kadın", "İlk defa çalışan bir kadın var" ve "Hanımefendi" gibi ifadeler tartışmalara neden olurken, kampanyaya eklenen "erkekçe diklenen" ifadesi yaşanan tartışmaları yeniden alevlendirdi. Siber'in kampanyası ayrıca kadın ifadesinin tırnak işareti içinde kullanılması ile de tepki topladı.

Sosyal medya üzerinden kampanyaya tepki gösteren isimler arasında ise, KTÖS Başkanı Semen Yönsel Saygun, Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı ve BARAKA Aktivisti Münür Rahvancıoğlu'nun yanı sıra feminist aktivistler bulunuyor.

Sibel Siber'in kampanyasına gösterilen tepkiler şöyle:


Öte yandan Sibel Siber seçim afişlerinde fotoğrafını kullandığı UBP Çukurova Örgüt Başkanı Ahmet Kuset'in de tepkisi ile karşılaştı:


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.