İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kara: "Toplumun sağlıklı olmasındaki en önemli basamak aşılamalardır"

Kara: "Toplumun sağlıklı olmasındaki en önemli basamak aşılamalardır"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu işbirliğinde, gerçekleştirilecek olan Aşı Çalıştayı için KKTC'de bulunan konuk heyet ve KT. Pediatri Kurumu yöneticilerini kabul etti.

Yayın Tarihi: 27/02/15 14:22
okuma süresi: 2 dak.
Kara: "Toplumun sağlıklı olmasındaki en önemli basamak aşılamalardır"
A- A A+

Kabulde bir konuşma yapan Bakan Gülle, küreselleşmeden dolayı dünyanın neresinde olursa olsun hastalıkların, başka bir yere kolayca ulaşabileceğine dikkat çekerek, Dünya Sağlık Örgütü'nün de enfeksiyon hastalıklarının önlenmesine yönelik koruyucu hekimlik uygulamalarına sürekli önemine vurgu yaptığına söyledi.

GÜNCELLEMELER YAPMAK ÖNEMLİ…

Koruyucu hekimliğe yönelik uygulamaların ülkemizde de yıllardır uygulandığını söyleyen Gülle, ulusal aşı programı uygulamalarına yönelik yeni politikalar belirleyerek güncellemelerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

ULUSAL AŞI PROGRAMI OLUŞTURULMASI, UYGULANMASI VE GÜNCELLENMESİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR…

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Gülten Erçal da, yıllardan beri ulusal aşı programı oluşturulması, uygulanması ve güncellenmesi yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini söyleyerek, bu çalışmalar sayesinde standart aşı takvimi uygulamalarının başladığını ifade etti.

Erçal, Sağlık Bakanlığının düzenlediği aşı kampanyaları ile konuya verilen önemi gösterdiğine işaret ederek, Bakan Gülle ve ekibine çabalarından ötürü teşekkür etti.

Kabulde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl ile Hacettepe Üniversitesi Pediatri Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da konuşma yaptı.

TOPLUMUN SAĞLIKLI OLMASINDAKİ EN ÖNEMLİ BASAMAK AŞILAMALARDIR…

Kara, toplumun sağlıklı olması için en önemli basamaklardan biri olan aşılama konusunda hassasiyet gösteren KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

KKTC, AŞIYLA KORUNABİLİR HASTALIKLAR KONUSUNDA AVRUPA'DAN DA İYİ…

Zafer Kurugöl de yaptığı konuşmada, aşıyla korunabilir hastalıklar konusunda KKTC'nin başarı bakımından Avrupa seviyesinin üzerinde olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.